2024. május 13. - Szervác, Imola

Herényi: "Az ellentmondásokat fel kell oldani"

Az MDF egyik vezető politikusa, Herényi Károly szerint az elkövetkezendő napokban komoly kérdéseket kell tisztázniuk az MSZP-vel.
2009. március 24. kedd 18:36 - Kesjár Norbert
Herényi Károly értetlenül áll az elmúlt napok történései előtt. Egy interjúban meg is jegyezte:

Ez a rögtönzések hétvégéje volt, hiszen se a kormánypárt felelős vezetői, se a politikai élet más szereplői nem tudták, hogy mi fog történni. Aztán ennek a kezdeti történésnek a továbbélése is meglehetősen komoly kérdéseket hagy nyitva.

Herényi szerint teljes a zűrzavar a kormányban. A jobboldali politikus úgy véli, hogy egymásnak ellentmondó, egészen képtelen javaslatokat tett a kormányfő.

„A konstruktív bizalmatlansági indítvány a kormány részéről… ez tipikusan ellenzéki műfaj. Bizalmatlansági indítvány hol, ki ellen, kitől? Nemzeti egységkormány kell, de ennek a kormányfőjét az MSZP kongresszusa jelöli. Ezek olyan ellentmondások, amelyeket fel kellene oldani” – mondta határozottan Herényi, aki az MDF-frakció széthullása után már független képviselőként ül a parlamentben.

Gyurcsány tervei szerint egy széles összefogáson alapuló, „nemzeti kormány” fog megalakulni. Ennek érdekében mindegyik parlamenti erővel tárgyalnak.

Korábban többen is úgy vélték, hogy az MDF hajlandó lesz a tárgyalásra és megteszi a személyi javaslatát (Bokros Lajost a párt EP-listavezetőjét) is, azonban az MDF-nek továbbra is a parlament feloszlatása az elsődleges célkitűzése; annak ellenére, hogy néhány hete még ők is konstruktív bizalmatlansági indítványt akartak benyújtani.

S bár Bokros Lajos neve továbbra is ott van az MSZP asztalán, a szocialisták előbb az SZDSZ-szel akarnak megállapodni egy közös jelöltben.
Forrás: HírExtra/freepress24.tv
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását