2024. május 14. - Bonifác

Az oroszok szerint kellemetlen, hogy Gyurcsány lemondott

A Kommerszant című gazdasági lap a többi orosz kommentárhoz hasonlóan elsősorban a Déli Áramlat gázvezetékkel összefüggésben elemezte Gyurcsány Ferenc felajánlott távozását.
2009. március 23. hétfő 14:06 - HírExtra
Még az év elején is úgy látszott, hogy Gyurcsány úr kormánya egész jól megoldja a helyzetet - írta a lap, emlékeztetve az októberi IMF-hitelre -, majd rámutatott: ez nem bizonyult elégnek, s Gyurcsány Brüsszelhez fordult.

A március elején megtartott brüsszeli EU-csúcson a magyar kormányfő 190 milliárd euró támogatást kért az új Európa gazdaságainak megmentésére, s "a Kelet-Európában és a Baltikumban várható gazdasági összeomlásokkal, politikai megrázkódtatásokkal ijesztgette" az EU gazdagabb, régi tagjait - állapította meg a lap, s úgy vélte: alighanem e támogatás megtagadása indította Gyurcsány Ferencet a lemondás megfontolására.

Távozása annak a következménye, hogy az unió régi és új tagjai között szakadás állt be, mivel a régi, gazdag nyugat-európai tagok nem akarták megmenteni kelet-európai partnereiket. Látva a legtöbb kelet-európai állam gazdaságának siralmas helyzetét, egyre nagyobb az esélye annak, hogy megvalósul Gyurcsány Ferenc prognózisa az EU keleti részén várható politikai instabilitásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását