2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz nem akar új kormányt

A Fidesz semmiféle tárgyalásba nem bocsátkozik egy új kormányról, hanem hétfőn benyújtja az Országgyűlésnek a parlament feloszlatására vonatkozó javaslatát - mondta a Fidesz szóvivője.
2009. március 22. vasárnap 17:19 - HírExtra
"Magyarország bajai (...) jóval súlyosabbak annál, minthogy azokat háttér mutyikkal, pártok közötti zárt ajtós egyeztetéseken fel lehetne oldani" - közölte Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, majd hozzátette: ami most zajlik, az az ország szégyene.

A szóvivő szerint "egyetlen egy alkotmányos, demokratikus és elfogadható megoldása van a jelenlegi helyzetnek", ezért hétfőn a parlamentek lehetősége lesz, hogy feloszlassa önmagát. Hozzátette: ezzel megnyílik a lehetőség arra, hogy az európai parlamenti választásokkal egy időben kerüljön sor az országgyűlési választásokra.

"Hétfőn az Országgyűlés elé terjesztjük a parlament feloszlatásáráról szóló indítványunkat, házszabálytól való eltérést indítványozunk" - mondta a Fidesz szóvivője.

Fodor Gábor SZDSZ-elnök javaslatára, amely szerint a parlament feloszlatásáról szóló javaslattal várni kellene még két hetet, Szijjártó Péter az MTI kérdésére úgy reagált: az SZDSZ elnökének hétfőig el kell döntenie, hogy az ország szégyene vagy az ország érdeke mellett áll-e.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy van-e forgatókönyve a Fidesznek arra az esetre, ha hétfőn az Országgyűlés elutasítja feloszlatására vonatkozó javaslatot, Szijjártó Péter azt mondta: az egy új helyzet lesz, akkor kell majd a megoldáson gondolkodni.
A Fidesz álláspontja szilárd, az ország érdeke az új választás.

A politikus pártja álláspontját tolmácsolva kijelentette: "egy bukott miniszterelnökkel és egy bukott párttal állunk szemben". Ami most zajlik, az az a folyamat, hogy egy bukott miniszterelnök és egy bukott párt akar kormányt alakítani.

A Fidesz szóvivője szerint Magyarország bajai rendkívül súlyosak, hiszen a gazdasági válság az országot jóval súlyosabban érintette, mint minden más államot. Ennek okát a politikus abban jelölte meg, hogy hét évnyi szocialista-szabaddemokrata kormányzás miatt az országot a végletekig legyengülve érte el a válság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását