2024. április 27. - Zita

Megtárgyalják a segélyezést

Az MSZP-frakció egy hét múlva veszi napirendre a segélyezési rendszer esetleges átalakításának a kérdését - közölte a szociális tárca államtitkára egy hétfői budapesti sajtóbeszélgetésen az MTI kérdésére.
2008. június 30. hétfő 15:27 - Hírextra
Simon Gábor elmondta, a szaktárca javaslatát július 8-án terjesztik a szocialista párt képviselői elé, a kormány csak ezt követően alakítja ki álláspontját.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára azt mondta, a tárca álláspontja a segélyezési rendszer átalakításában egységes, ám ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

Arra a kérdésre, valóban csökkentenék-e a segélyek összegét, az államtitkár csak annyit mondott: a rendszeren akarnak változtatni. Mint mondta, a cél az, hogy munkára "motiválják" az embereket, vagyis jobban megérje munkát vállalni, mint segélyből élni.

A Világgazdaság hétfőn azt írta: a minimálbér és a rendszeres szociális segély legmagasabb összegének távolításában állapodott meg a szocialista vezetés a dobogókői tanácskozáson.

A lap információi szerint ez azt jelenti, hogy január elsejétől csökkentenék a rendszeres szociális segély maximális összegét. A jövőben a segélyt nem a - jelenlegi 69 ezer forintos - minimálbérhez kötnék, hanem a lét- vagy a nyugdíjminimumhoz. (Utóbbi ma 28 500 forint, s ennek legfeljebb 150 százalékában határoznák meg a segély összegét, amely így nem érné el a 45 ezer forintot.)

Szűcs Erika miniszter a távirati iroda kérdésére hétfőn azt mondta: a kormány nem kíván "hozzányúlni" a minimálbérhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását