2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány: csak higgadtan!

Gyurcsány Ferenc szerint érdemes megőrizni a higgadtságot a forint árfolyamának ügyében, de ez nem jelenti azt, hogy a kormánynak és a jegybanknak ne volna feladata a stabil forint érdekében. A miniszterelnök erről a pénteki blogbejegyzésében írt.
2009. március 13. péntek 16:05 - HírExtra
Véleménye szerint a forint csütörtöki erősödését sok tényező együttesen okozta, s ezek között hazai és nemzetközi okok is voltak. Magyarországon azonban sokan egynapos történetekből is tendenciákat hajlamosak kiolvasni, s nemcsak az átlagemberek, hanem időnként a szakértők is - jegyezte meg.

"Épp oly képtelenség volna az erősödést közvetlenül a jó kormányzás bizonyítékának láttatni, mint fordítva: ahányszor a forint gyengül, kormányváltásért kiáltani. Ez így lenne természetes, de még sincs így"- írta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: ha kedve lenne ironizálni, akkor azt fejtegetné, hogy várja Navracsics Tibor rendkívüli sajtótájékoztatóját, "amin nyilván kifejtené, hogy a piacok, a külföldi befektetők bíznak a kormányban, a kormány vezetőjében, a Fidesz pedig gratulál a kormány terveihez, mert íme, a világ pozitívan értékeli mindazt, amit a kormány tenni kíván, és a Fidesz sem tehet mást, felsorakozik a kormány mögé".

Hozzátette: ahogyan a politikában is a hosszabb távú tendenciák a fontosak, úgy ez az árfolyamok alakulására is igaz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását