2024. április 29. - Péter

Nevezzék meg a felelősöket

A Fidesz azt követeli a kormánytól, hogy nevezze meg a kormányzati negyed beruházásának felelőseit, és hozza nyilvánosságra, pontosan mire ment az eddig elköltött 632 millió forint - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.
2008. január 8. kedd 18:59 - Hírextra

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: nem az a hír, hogy nem épül fel a kormányzati negyed, szerinte ugyanis természetes dolog, hogy a szociális válság közepette nem hoznak létre 140 milliárd forintból egy olyan épületkomplexumot, amely a szociális válságot okozó kormány kényelmét szolgálja. A hír az - folytatta - hogy a kormány 632 millió forintot költött el "a semmire", vagyis valaki, vagy valakik mégis jól jártak azzal, hogy a kormány 140 milliárd forintért kormányzati negyedet akart építeni.

Ezért határozottan követeljük a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a pontos elszámolást, mire költötték a 632 millió forintot, kik kapták meg ezt az összeget - mondta a Fidesz kommunikációs vezetője. Hozzátette: azt is követelik, hogy nevezzék meg, ki a felelős azért, hogy a kormány az ország jelenlegi helyzetében belevágott egy 140 milliárdos luxusberuházásba, ki az, aki ezt engedte, támogatta és előterjesztette, és ki a felelős azért, hogy hónapokkal később az eredmény 632 milliós kiadás "a semmire".

Mint mondta, ez az összeg több mint 2 millió ember vizitdíja és több mint 6.000 fiatal egész éves tandíja.

Kérdésre válaszolva a Fidesz szóvivője a "helyzet súlyához képest nagyon komolytalan magyarázkodásnak" nevezte, hogy a kormányszóvivő szerint az emberek jól jártak a 8,5 milliárdos telekvásárlással.

Szerinte "több a soknál", hogy a kormány a történtek után sikerként akarja bemutatni a beruházást.
Arra a kérdésre, hogy a kormányszóvivő szerint az Orbán-kormány idején is 200 milliót elköltöttek kormányzati negyed terveire, Szijjártó Péter azt mondta: ha valóban igaz, hogy korábban ennyi pénzért tanulmányok készültek, akkor most miért kellett 632 milliót költeni erre.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén használnák-e a most készült terveket, a szóvivő azt mondta: nem látták a terveket, ezért nem tud erre válaszolni, ugyanakkor ha az ország ilyen helyzetben van, akkor egy demokratikus kormány számára a legutolsó kérdés, hogy saját magának építsen-e kormányzati negyedet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. január 8. 19:37
Na ehhez már pofa kell.Ezüsthajó és egyéb ügyek felelősei kiáltanak tolvajt. Pofátlan disznók!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását