2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Újra Szomszédok: most kampányolnak

A magasvérnyomás ellen kampányol Frajt Edit, Ivancsics Ilona és Böröndi Tamás -vagyis az egykori, népszerű sorozat, a Szomszédok sztárjai.
2009. március 9. hétfő 07:53 - HírExtra
„Legyen ételed a gyógyszered, gyógyszered az ételed”- hangzott el, mint a Szomszédok sorozat napi útravalója. Bár Magyarország legnépszerűbb sorozata nem indult újra, Frajt Editnek, Ivancsics Ilonának és Böröndi Tamásnak még mindig vannak jó tanácsai az emberek mindennapi problémáira. A három színművész csatlakozott a Magyar Kardiológus Társaság által kezdeményezett RizikóRiadó Programhoz, hogy felhívja a figyelmet a magasvérnyomás veszélyeire. Ivancsics Ilona szerint a legtöbb ember nem törődik eléggé egészségével, amíg nem fáj valamije.

– Amikor viszont beüt a baj, azonnal rohanunk az orvoshoz és tőlük várjuk a megoldást minden problémára. A magasvérnyomás nem okoz nagy gondot, ha kezelik, azonban ha nem, azzal olyan óriási többletkockázatot vállalunk, mely senkinek nem érheti meg – tette hozzá a Szomszédok Jutkája. Az anno ének-rajz szakos tanárnőt alakító színművésznő az egészséges életmód elkötelezett híve, hisz abban, hogy megfelelő tájékoztatással javulhat a magyarok egészséghez és a népbetegségnek számító magasvérnyomáshoz fűződő viszonya.

– Egy hozzám közel álló ember agyvérzést kapott. Utána több mint tíz évig gondozásra szorult, mely nemcsak az ő, de a családja életét is gyökeresen megváltoztatta. Egy életünk van, amire a kezeletlen magasvérnyomás nagy veszélyt jelent. Nekem is átlag feletti értékeim vannak, de orvosi segítséggel és egy kis odafigyeléssel növelhetem az esélyeimet – nyilatkozta Frajt Edit a RizikóRiadó Program nyitó sajtótájékoztatóján.

Nemcsak a Szomszédok két női szereplője, de Böröndi Tamás szerint is mindenképpen beszélni kell egy olyan problémáról, mely minden ötödik magyart érint. A testnevelés tanárt alakító színész nem értett egyet Ivancsics Ilonával. Szerinte nem igaz, hogy idősebb korban nem lehet változtatni az életmódon. Ő az élő példa rá, hogy 52 évesen is el lehet kezdeni a rendszeres mozgást, javítva vele a szervezet és a vérkeringés állapotán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását