2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány nyal a balos nőknek

Sok mindent elsodort a rendszerváltozás, jót is rosszat is, de az jó, hogy a nőnapot, amely egy nagyon tisztességes baloldali hagyomány, nem sodorta el.
2009. március 6. péntek 12:10 - HírExtra
A miniszterelnök hozzátette, a nők jól értik, hogy küzdelemben született a nőnap, de a küzdelem nem ért véget. Úgy fogalmazott, hogy a magyar alkotmány és az uralkodó hivatalos normák kiállnak amellett, hogy férfiaknak és nőknek azonosak a jogaik Magyarországon. A lehetőségeket nézve viszont elég nagy a különbség a férfiak és a nők között - jegyezte meg.

A kormányfő azt mondta, hogy Magyarországon az azonos munkakörben dolgozó férfiak és nők között érdemi jövedelmi különbség van. Ennél is figyelmeztetőbb adat, hogy minél több gyermeke van valakinek, annál kisebb a jövedelme a férfiakéhoz képest.

A miniszterelnök azt mondta, úgy tűnik, hogy Magyarországon sokan nem értik meg, micsoda érték, micsoda erő, hogy egy munkahely megbecsüli azokat, akik otthon szülőként teszik a dolgukat. A kormányfő szerint aki jól gondolkodik, annak megtérül a befektetése, és arra bátorította a munkahelyi vezetőket, hogy vessenek egy pillantást saját vállalataikra, nézzék meg, hogy bátorítják, segítik-e a szülőket.

Gyurcsány Ferenc a családmodell kapcsán azt mondta, partnerségre van szükség férfi és nő között, de hogy ennek a partnerségnek mi a tartalma, azt nekik maguknak kell eldönteni. Véleménye szerint úgy kell családot teremteni, hogy a személyes értékek és vágyak kiegészítsék egymást, és az nem jó, ha egy kormány, egy kormányfő mondja meg, milyen a jó családmodell.

Helyesnek nevezte, hogy 2002 óta Magyarországon újra van bölcsődeépítési program, de nem azért, mert a gyermeknek feltétlenül a bölcsődében van a helye. Hangot adott annak a véleményének, hogy ne a politikusok döntsék el, hogy bölcsődébe járjon-e a gyerek vagy sem, inkább teremtsék meg a lehetőséget a döntéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását