2024. április 19. - Emma

A nagykövetség megajándékozta az iskolát

Angol nyelvtanuláshoz szükséges könyveket és segédanyagokat ajándékozott a brit nagykövetség a mihályfai általános iskolának - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az intézmény igazgatója.
2008. február 18. hétfő 18:20 - Hírextra

A nyelvkönyvek mellett CD-ket, hangkazettákat, nyelvtani táblázatokat és más segédanyagokat kapott a Zala megyei iskola. A brit nagykövetség a település körjegyzőjének megkeresésére juttatta el adományát a négy település diákjait oktató intézménybe - mondta el Dufkáné Vincze Mária.

Mihályfa, Óhid, Kisvásárhely és Szalapa iskolájába 127-en járnak, közülük 80-an tanulnak angolul 4. osztálytól. Az oktatási intézménynek jelentős segítséget nyújt az adomány, amelyet az igazgató szerint önerőből nem tudtak volna megvásárolni. A követség pedig további szakmai támogatást ígért - tette hozzá.

Dufkáné Vincze Mária az MTI kérdésére elmondta: a körzeti iskolának szerencsére nincs hiánya tanulókból, tízéves távlatra visszamenőleg is nagyon kevés olyan diák volt, aki a közeli Sümegre vagy Zalaszentgrótra járt iskolába. Most azt is tervezik, hogy ha hasonló formában német nyelvtanuláshoz szükséges anyagokat kapnának, jelentősen erősítenék az oktatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását