2024. május 19. - Ivó, Milán

A rászorulók is melegedhetnek

Hatezer köbméter tűzifát ad a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt. - közölte Kaknics Lajos, a társaság vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.
2009. január 30. péntek 09:41 - Hírextra
A társaság a szociális akcióval ahhoz kíván hozzájárulni, hogy ne következhessen be újabb fagyhalál fűtetlen lakásokban a térségben, ahol eddig csak Szabolcsban 16-an vesztették életüket kihűlés miatt az idei télen - mondta a cégvezető.

A piaci ár feléért biztosított tüzelő megvásárlásáról, elszállításáról és a rászorulók közötti szétosztásáról a települési önkormányzatok gondoskodnak, a kisebbségi helyhatóságokkal együttműködve. A segítségre szoruló kisebb települések 100, a nagyobbak 300 köbméter tűzifát kapnak a Nyírerdőtől, a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyásával.

Az állami tulajdonú erdőket kezelő cég évek óta támogatja tűzifajuttatással a nehéz helyzetben lévő embereket, a legutóbb, december végén például Tiszadobon és Tiszalökön 310 köbmétert adtak az ottani önkormányzatoknak. A helyhatóságok családonként 2 köbméter fát biztosítottak a rászorulóknak. Azóta újabb szabolcsi és hajdú-bihari önkormányzatok fordultak segítségért a társasághoz, összesen hatvan településen szeretnének kedvezményes tűzifát biztosítani az anyagi gondokkal küzdő embereknek.

Kaknics Lajos vezérigazgató megjegyezte: a cég évente 110-120 ezer köbméter tűzifát termel ki a kelet-magyarországi erdőkben, a 6000 köbméter tűzifa szociális alapon történő biztosításával szeretnék elejét venni az illegális fakivágásoknak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását