2024. április 29. - Péter

Megegyeztek Sziget ügyben

A Sziget szervezőiroda szerződésben vállalja, hogy mintegy 50 millió forintos ráfordítással fejleszti a Hajógyári-sziget erdős területének futóösvényét és környezetét - jelentette be Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere és Gerendai Károly, a
2008. július 10. csütörtök 13:56 - Hírextra
Bús Balázs elmondta: a most megkötött szerződés értelmében az önkormányzat vállalja, hogy a tulajdonában lévő területet a Sziget fesztivál szervezői térítésmentesen használhatják a rendezvény ideje alatt, cserébe pedig mintegy 3,5 kilométeres szakaszon megtisztítják a gát közelében lévő galériaerdő futóösvényét, kukákat helyeznek el és kiépítik a közvilágítást.

Mindezt még a fesztivál megkezdése előtt végzi el a szervezőiroda - tette hozzá a polgármester.

Bús Balázs megemlítette, hogy a hosszú távú tervek között szerepel egy közterületi társulás létrehozása, amelyben a Fővárosi Önkormányzat, a III. kerület és a Sziget szervezőiroda is benne lenne, így a jövőben azok a fejlesztések, amelyek a Hajógyári-szigetet érintik már közös finanszírozás alá esnének.

Erről már elkezdődtek a tárgyalások az érintettek között, de a társulás létrehozásáról bővebb információkat még nem tudott közölni a polgármester.

Gerendai Károly rámutatott: eddig 200 millió forintot fordítottak a Hajógyári-sziget fejlesztésére azon túl, hogy a fesztivál után elvégzik a terület takarítását és a rehabilitációját a területnek.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál környékének közlekedése nincs megoldva azzal, hogy a Sziget szervezőiroda saját költségén megtervezteti és kivitelezteti a Fővárosi Önkormányzat által lezárni kívánt rakpartszakasz átjáróját a Szépvölgyi útnál.

 Ezért mindenkit arra kért, hogy gyalog, a tömegközlekedést használva, busszal, HÉV-vel vagy hajóval közelítse meg a rendezvényt. Parkolási lehetőség a fesztivál környékén továbbra sincsen - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását