2024. április 27. - Zita

Mennyi pénzt költött a kormány?

A Fidesz kérdéssel fordul a kormány minden tagjához, azt tudakolva, hogy a szocialista kormányzás időszakában mennyi pénzt költöttek az egyes minisztériumok tanulmányokra - közölte a párt egyik országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten.
2008. január 19. szombat 12:50 - Hírextra

A Fidesz kíváncsi arra, hogy összesen mekkora a tanulmányokra fordított kiadás, ezért "írásbeli kérdéssel fordulunk a kormányoldal minden minisztériumának vezetőjéhez, amelyben arról érdeklődünk, hogy 2002. május 27-e és 2007. december 31-e között a minisztériumok és azok jogutódjai mennyit költöttek tanulmányokra" - fogalmazott Ágh Péter sajtótájékoztatón.

A Fidesz attól tart, hogy "grandiózus forrás az, ami ki fog jönni", és ezt a szocialista kormány "elherdálta" szakértői anyagokra.

Az ellenzéki politikus szerint ezek a kiadások értelmetlenek voltak, hiszen semmilyen tanulmány nem javított az ország helyzetén. Példaként a Balatonőszödön elhangzott Gyurcsány beszéd utóhatásáról készített tanulmányt említette.

Pénz van - mondta Ágh Péter -, csak értelmetlen célokra, luxus kiadásokra és nem az ország közös céljaira, kiadásaira fordítja a kormány. Úgy vélte, hogy a tanulmányokat a minisztériumi apparátusoknak, szakértőknek kellene elkészíteniük, ők ezért kapják a fizetésüket.

A képviselő példaként említette, hogy a Miniszterelnöki Hivatal a tavaly 120 millió forintot fizetett ki tanulmányokra. Hozzátette: 2002-óta a Medgyessy és a Gyurcsány kormány 101,5 milliárd forintot költött el bútorokra, autókra, kommunikációs kiadásokra.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán-kormány időszakában mennyit költöttek el hasonló célokra, Ágh Péter mindössze úgy válaszolt: "akkor más volt a helyzet", és semmilyen konkrét összeget nem mondott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. január 19. 15:02
Na, idefigyelj nokedli.
Majd kérdezd meg azt a szegény bányászfamíliából származó üstököst, hogy az ország-imázs, meg az ezüsthajó mire költötte az ország pénzét.
A róla és neki készült filmeket mikor mutatják be Kánban?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását