2024. április 18. - Andrea, Ilma

Szolgálatban nem használhatnak a határőrök mobilt

Elfogadhatatlannak és méltánytalannak tartja a Független Rendőr Szakszervezet, hogy a rendőrség határrendészeti alakulatainál tiltják szolgálatban a saját mobiltelefon használatát a korrupció megelőzésére hivatkozva.
2009. február 27. péntek 14:26 - HírExtra
Napjainkban a mobiltelefon ugyanúgy hozzánk tartozik, mint a karóránk, rengeteg információt tárolunk benne, amelyek adott esetben, a szolgálatban is segítségére lehetnek a járőrnek. Határozottan visszautasítjuk, hogy a korrupció megelőzésére hivatkozással tiltsák meg a rendőrök mobiltelefon-használatát, miközben a napi hírekből arról értesülünk, hogy a büntetésüket töltő, kisebb súlyú bűncselekmények miatt elítélt fogva tartottaknak is engedélyezni akarják ezen kommunikációs eszköz igénybevételét - írta Pongó Géza főtitkár.

A szakszervezeti vezető szerint a rendőri fegyelemhez nem méltatlan és a rendőri tekintélyt sem sérti, hogy a rendőr mobiltelefonját magánál tartja, vagy szükség esetén használja.
Mindezekre figyelemmel a szakszervezet az igazságügyi és rendészeti miniszter intézkedését kezdeményezte a mobiltelefon-használat indokolatlan korlátozásának feloldása érdekében és megkereséssel fordult az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosához is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását