2024. április 25. - Márk

Akiknek nem kellett volna meghalni

Tatárszentgyörgy másodszor van a hírek középpontjában. Hány halott kell még ahhoz, hogy a pártos szájtépésen kívül más is történjen ebben az országban?
2009. február 24. kedd 19:19 - Kőrösi Viktor Dávid
Voltak, akik még fél évvel ezelőtt nagyképűen magyarázták, hogy Magyarországon nincs polgárháborús veszély, s hogy a dolgok rendben mennek, cigány és nem cigány él egymás mellett békességben. Ma már egy kicsit sötétebb a helyzet. Amikor cigány gyilkol, akkor önmérsékletre intenek a megmondóemberek. Szó sem lehet cigánybűnözés emlegetéséről, mert nem tudjuk, hogy ki a cigány – mondják. Amikor cigányt gyilkolnak, akkor hipp-hopp máris kiderül az illető (véletlenül roma) származása, s az antifasisztáktól a pártokon keresztül a Roma Polgárjogi Alapítványon (RPA) át mindenki borzasztóan kikéri magának a helyzetet.



Akiknek többet bír a gyomra, azok gond nélkül pártpolitikai kérdést csinálnak az ügyből – s ez az igazán gyomorforgató az egészben. Az antifasisztáink (60 éve felesleges a szervezetük léte) „szélsőjobbikosokról” meg Magyar Gárdáról hadoválnak, az RPA meg most hirtelen jött rá, hogy az uszítást azonnal abba kell(ene) hagyni, nahát. Farkas Flórián tudatáig végre eljutott, hogy polgárháborús állapotok felé közelítünk (holott Bogár László közgazdász ezt már közel fél éve világosan elmondta a HírExtrának), Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak pedig hirtelen eszébe jutott, hogy etnikai béketervet kellene hozni, Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke országos megemlékezést hirdet. Nem akkor, amikor pár héttel ezelőtt cigányok meggyilkoltak egy válogatott kézilabdázót, hanem most, amikor valaki(k), valamiért két romát mészárolt(ak) le.

Direkt uszít, vagy mert dilettáns

Itt van a kutya elásva: a megmondóemberekről nem tudjuk eldönteni, hogy szimplán ennyire dilettánsok, vagy pedig direkt uszítanak. Ma ugyanis a társadalomra nem a Magyar Gárda jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem pontosan az, amikor a cigány és nem cigány, politikai és nem politikai vezetés képtelen azonosan kezelni cigányokat és nem cigányokat érintő problémákat. Hol volt Kállai, a RPA, Kolompár Orbán és a többiek, amikor cigányok gyilkoltak Veszprémben, vagy bárhol máshol az országban?

Mi a cigány?

Lehet szájkaratézni roma felzárkóztató programokról. Csak akkor azt kéne megmondani, hogy mi alapján lehet eldönteni azt, hogy ki a roma, azaz ki lehet a program kedvezményezettje. Bemondás alapján, mert annak vallja magát? Rendben, akkor én mostantól bantunak vallom magam, de csak holnap reggelig, utána svéd leszek. Na ugye… Ránézésre pedig nem lehet megállapítani senkiről a hovatartozását, mert az maga a szálasista hungarizmus (amúgy meg tény: tényleg nem minden esetben lehet).

Ki lehet egyezni például cigány szervezetekkel a felzárkóztató programokkal kapcsolatban. Viszont amikor a cigány szervezetek vezetői ekkora kettős mércével állnak hozzá a cigányságot érintő történésekhez, akkor már most garantálható, hogy a szervezetek pénzzel való kitömése csak pénzpocsékolás. Nem felzárkóztatási program kell, hanem valóban egyenlő bánásmód, valóban egyenlő jog, s valódi rendőrség, amelyik nem csinálja össze magát, amikor gyilkolni kész vadállatokkal szemben kellene fellépni (és finoman hozzátesszük: életeket menteni), valamint nem csak akkor nagy legény, amikor be kell vasalni a 60-as tábla mellett 65-tel elhaladó autós bírságát.

Amikor mindez rendben lesz, akkor majd beszélhetünk arról, hogy hogyan tovább. Akkor majd lehet konferenciákat szervezni arról, hogy mit kezdjünk a cigányság kulturális sajátosságaival, mit kezdjünk azzal, hogy a cigányság kultúrája eltérő a nem cigányokétól. Mert az.

Mi lesz ebből...?

Addig azonban – s most ez a legfontosabb – a bűzlő fejjel kell valamit kezdeni. Azzal, hogy még csak véletlenül se tűnjön úgy, hogy a politikai döntéshozók és szakmai köpönyegbe bújt pártemberek egyeseknek többet engednek meg, mint másoknak. Egyáltalán: mi az, hogy 20 ezer forint alatti lopás csak szabálysértés? Azok, akik meghozták ezt az idióta törvényt tudják, hogy az egyik sarkadi üzletben (hogy csak egy konkrét példát hozzunk fel) mennyien használják ki naponta ezt a „lehetőséget”? Tudják, hogy ez mennyire használ a cigány-nem cigány együttélésnek?

Folytatva a kérdések sorát: ha a dolgok így maradnak, tudják a döntéshozók, hogy mi lesz? Előbb-utóbb egymásnak fog esni cigány és nem cigány. Gyilkol az egyik, ezért bosszúból gyilkolni fog a másik is. Hogy kik fognak ebből is hasznot húzni? Azok, akik már most Audikkal járják a cigánysort, s ezres nagyságrendű összegekért veszik cigány és nem cigány nincstelenek szavazatait.

Akik pedig rá fognak fázni, nos, ők azok a tömegek, akik már most is félnek a másiktól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 25. 12:20
RENDŐRSÉG TEHETETLEN , NINCS SÉMIJÉN REMÉNY SOK GYILKOSSÁGBAN, MEGSZŰNT A KÖZBIZTONSÁG, PEDIG A NÉP BIZTONSÁGOT AKAR. KÖVETEL . IDIÓTA RENDŐRI VEZETŐKET LE KEL VÁLTANI,PERSZE KŐNYI TÜNTETŐKET VERNI ,ŐSZE SZEDNI. UGRÁLNI EGY POLITIKUS AKARATA SZERINT, BŰNT KINYOMOZNI MÁR NEHEZEBB, VÁLTOZÁS KEL
IDIOTA VEZETŐKETLEVÁLTANI EGY NYUGDILAS,
ocsabika
2009. február 24. 20:04
Próbáltam keresni valami fasiszta jelleget a cikkben, de nem találok. Nem elfogult egyik oldallal szemben sem, azt hiszem ezt már nevezhetjük objektivitásnak!
Jól odamondta!Attól tartok azonban, hogy nem jut el a címzettekhez, mert azok csak pornót néznek az ingyen laptojukon a parlamentben, esetleg alszanak, újságot olvasnak, vagy ott sincsenek.
Esetleg Dávid kúrja herényit egy lóf*sz méretű dildóval, vagy gyurcsány kúr, de ő nem herényit hanem mindent, EL.
Anarchiát oi oi!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását