2024. április 29. - Péter

MSZP: Maszop. És holnap?

A szocialisták - pedig lett volna rá idejük, hogy megtegyék - lélekben nem készültek föl az MSZP elsöprő választási vereségére. De mi lesz, ha nem szedik össze magunkat?
2010. április 13. kedd 07:37 - Nagy András
Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje a választási éjszakán tartott tájékoztatóján egyedül állta a magyar és nemzetközi sajtó képviselőinek tekintetét – de ennek semmi köze nem lehetett ahhoz, hogy a rövid, korrekt referátum éjfél után ért véget.

A Hiller István, Szekeres Imre, Göncz Kinga, Kovács László, Lendvai Ildikó ötösfogatnak például egyetlen tagja sem érezte úgy, hogy ott lenne a helye a mögött az ember mögött, akit mások mellett éppen ők tettek ki a nép jogos haragjának. Kivételek persze mindig akadnak. Szili Katalint, Kiss Pétert, Gyurcsány Ferencet egész este nem lehetett látni a Jókai utcában. Ők a jelek szerint már előre köszönték a majdnem semmit.

Akárhogy is: a nyolc éven át kormányzó szocialisták hatalmuk elvesztése utáni első reakciója nem az összezárásról, hanem a szanaszét szakadásról szólt. Kérdés, miről fog majd a második, amely már a két forduló közti – nyugodtan kimondhatjuk: a magyar baloldal közeljövőjét tekintve létfontosságú – szocialista alapállást fogja meghatározni? És a harmadik, immár az új parlamenti keretek között kialakított ellenzéki stratégia? (Ha előbb a létfontosságú jelzőt használtuk, mit írhatnánk ide?)

Ha szakad a párt, oda a kormányzóképesség. S miután a Jobbik az ezüstös-vörösestől az újbarnáig sok színben feltűnhet ugyan, de kormányzóképes pártéban aligha, semmi nem menti meg a Fideszt a kötcsei vátesz beteljesülésétől. „Az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete” – mondta Orbán a félezer lelkes somogyi kisközségben tavaly szeptember 5-én.

Hacsak… Hacsak az LMP a Tisztelt Házban tovább nem erősödik. Mert mondjuk tanul a kis pártok korábbi hibáiból és sem az SZDSZ, sem az MDF-szindrómába nem esik bele. Akkor olyan űrt tölthet be a magyar balliberális oldalon (is), amelyre már az ötszázalékos küszöb átlépését is csodának nevező Schiffer András keresgélhetné egy ideig a szavakat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pásztor
2010. április 13. 15:14
Tisztelt M. T. E.
A "nyugger" kifejezést nem szándékoztam sértően használni - jómagam is egy nyugdíjas-rendezvény alkalmából halottam egy ön korabelitől. Nem állítottam, hogy a "nyuggerek" tönkretették a választást, csak azt, hogy a beszámolók alapján szerepük volt a sorok lassú haladásában. Egyébként természetesen semmi bajom a nyugdíjasokkal, és nagyszüleimmel is kifejezetten jó a viszonyom.
M.T.E.
2010. április 13. 14:05
T. Nagy Úr!

Bocsánat, a levelem rossz cikkhez címeztem! De hát "nyugger" vagyok, tehát baj van velem is.

Terézia
M.T.E.
2010. április 13. 14:02
Kedves Pásztor Balázs Úr!
E cikkének minden sorával egyetértek. De nem kaptam választ arra a kérdésre, hogy néhány idős, és valóban ügyetlen, és lassú nyugdíjas, miként tette tönkre a választást. Valamint, hogy miért gyűlölik Önök az időseket. Önnek nincsenek szülei, nagyszülei? És egyébkényt is minden "nyugger" szenilis, csak
útban van? Miközben a bölcsességet osztja, nem kéne kissé magába szállnia. Olyan, hogy udvariasság, "uram bocsá" tisztelet, ismeretlen fogalmak? Kérem válaszoljon!

Terézia
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását