2024. május 2. - Zsigmond

Becsület nap: előállítások a tüntetésen

Kétezernél is többen vesznek részt a szombat délutáni, úgynevezett Becsület napi rendezvényen a Hősök terén, Budapesten. Nem messze tőlük néhány tucat ellentüntető várakozik. A rendőrök eddig három embert állítottak elő.
2009. február 14. szombat 16:48 - Hírextra
A szovjet gyűrűből 1945. február 11-én kitörni próbáló német és magyar csapatokról emlékeznek meg a Hősök terén. Több száz, főként fekete ruhába öltözött, kopasz, bakancsos fiatal a Kós Károly sétányról vonult a térre, többen pedig már eleve a Hősök terén gyülekeztek. A résztvevők a tér közepén elkordonozott részre csoportokban, alakzatban vonultak be, a szimpatizánsok pedig a vasrácsokon kívülről figyelik az eseményeket. A megemlékezés elején az egyik szervező kijelentette, hogy katonai jellegű a rendezvény, ezért elengedhetetlen a fegyelem - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Közben megérkezett a Hősök tere közelébe - az Andrássy és Dózsa György út sarkára - a Kodály köröndről induló antirasszista menet. Körülbelül ötvenen vannak, és különféle transzparenseket tartanak a magasba. Az egyiken például azt lehet olvasni, hogy "nem a Feri küldött és nem a Viktor, magamtól jöttem, mert elegem van a nácikból".

A Hősök terén és környékén több száz rendőr van most is. A Dózsa György úton közben folyamatos a forgalom az utolsó hírek szerint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint eddig három embert állítottak elő a helyszínről. Egyiküket azért, mert körözték, két másiknál pedig közbiztonságra veszélyes eszközt találtak. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány péntek éjféltől egészen vasárnap éjfélig fokozott ellenőrzést rendelt el korábban a fővárosban.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását