2024. április 19. - Emma

"Tarsolyos hülyéknek hívnak minket"

A Jobbik kampányzáróján a radikális párt politikusai, köztük Vona Gábor is konszolidáltan fogalmazott, egy-két célzott kiszóláson kívül a hangsúly a szavazatmaximáláson, az összetartáson és az abszurd győzelmi reményeken volt.
2010. április 9. péntek 07:29 - Sarkadi Nagy Márton
Öt-hatszázan voltak kíváncsiak a Jobbik kampányzárójára Budapesten, a közönségben pedig a klasszikus turbómagyarok mellett jól láthatóak voltak a Jobbik friss támogatói: berzenkedő gyermekeket hurcoló, zsörtölődő családapák és fiatal párocskák egyaránt megjelentek a Március 15-e téren, meghallgatni Vona Gábor kampányzáró beszédét.

Elsőként Balczó Zoltán szólalt föl, akitől megtudtuk, hogy a győzelmi remények emlegetését nem kommunikációs trükként használja a Jobbik, hanem azért, mert “az országot járva úgy érezték, ez az elvárás”. Képzavarokkal gazdagon megszórt beszédébe egy-egy habkönnyű uniózás és zsidózás fért bele (“ez nem antiszemitizmus, ez önvédelem”), de a párt lakossági fórumokon alkalmazott retorikájához képest annyira visszafogott volt, hogy ahhoz képest Kövér László múlt heti Fidesz-szülinapos beszéde legalábbis forradalmi mozgósításnak hatott. A cigánykérdést egyedül ő említette meg, de annyira korrektül, hogy arra Jobbikos politikustól talán még nem volt példa.

A hátralévő két szónok sem változtatott a higgadt hangvételen, Pörzse László a Kubatov Gate kapcsán megszórta egy picit a Fideszt (“tudják, hogy neveznek minket? Tarsolyos hülyéknek!”), de ennél tovább nem ment. A Jobbik egyébként Pörzsét delegálja az Echo TV választási műsorába, a bejelentés pikantériáját a tömeg elégedett füttyökkel és tapssal nyugtázta.

Aki Vona Gábortól várta, hogy jól megmondja a magáét a cigányoknak meg amúgy mindenkinek, annak csalódnia kellett. A pártelnök az összetartásra és a korrupt parlamenti pártok összemosására fektette a hangsúlyt. Jó sokszor elimondta, hogy “nem mi félünk, ők félnek tőlünk”, és a Jobbik által hordozott örök érvényű értékek letéteményeseként, mintegy válaszként Orbán kijelentésére, miszerint a Jobbik ellopná a fiatalok álmait, egy hatéves kisfiút és édesanyját hívta fel a színpadra. A hatéves kissrác három testvérével együtt az Új Magyar Gárda tagja, és oroszlánkölyök - tudhattuk meg, miközben a megszeppent gyermeket a vállánál fogva tartotta az anya.

A kisfiú lengetett még zászlót is, majd záró momentumként tenorban bekiáltotta a tömegbe: “Adjon az Isten!” “Szebb jövőt”- zúgta vissza a tömeg. A visszafogott kampányzárót tartó Jobbik félelmetes nem volt,mégis valahol nagyon ijesztő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 9. 09:40
Az emberek érzik, hogy a szavazatukat biztos helyre kell adni, ezért NEM fognak a jobbikra szavazni, mert azzal csak elveszítenék a voksukat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását