2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: csökkenjenek a terhek!

Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.
2009. február 14. szombat 16:54 - Hírextra
Nem lehet a költségvetési hiányt adóemeléssel kezelni, és az adócsökkentés is csak mérsékelten, az egyensúly fenntartása mellett lehetséges - közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konkrétumokról is beszélt a javaslatokkal kapcsolatban a választmány ülésén. Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc az adó- és a szociális rendszert érintő, már nyilvánosságra került kormányzati elképzeléseket ismertette.

Simon Gábor a testület soron kívüli üléséről elmondta, a választmány szerint három területen, az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszerben van szükség lényegi szerkezeti átalakításra. Hozzáfűzte: olyan szerkezeti átalakításra van szükség, amely biztosítja, hogy kisebb kiadásokkal is működtetni lehessen az országot, de mindemellett figyelni kell arra is, hogy egyszerre érvényesüljön a szociális igazságosság és biztosítsák a versenyképességet.

A választmányi elnök szerint a bérre, a munkára rakodó terheket csökkenteni, míg a fogyasztási terheket növelni kell, ezzel is ösztönözve a megtakarításokat.

Simon Gábor beszámolt arról, hogy a Magyar Államkincstár közreműködésével 2011-ben, illetve 2012-ben az állami és az önkormányzati juttatásokat szeretnék egy egységes szociális számlára összevonni, hogy ezáltal átláthatóvá tegyék a támogatásokat.

Közölte, dönteni kell egy fenntartható nyugdíjrendszerről is, hogy a tíz év múlva nyugdíjba vonulóknak is legyen juttatása. Megjegyezte, Európa egyik legstabilabb nyugdíjrendszerét akarják megteremteni 2050-ig bezárólag.

Az MSZP választmányának vezetője azt mondta, egyetértve a miniszterelnökkel kezdeményeznek egy olyan reálgazdasági programot, amelynek részeként ösztönzik, hogy Magyarországon mindenki hazai munkával előállított terméket vásároljon.

Kérdésre válaszolva a választmányi elnöke azt mondta, azért nem mondhatja el a javaslatok részleteit, mert a parlamenti demokrácia legfontosabb helyszínén, az Országgyűlésben kell azokról beszélni.

Egy másik kérdésre Simon Gábor közölte, a választmány ülésén napirenden kívül szó volt Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatásáról. A választmány erzsébetvárosi delegáltja ismertette a helyi szervezet támogató álláspontját - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy erről a választmány nem folytatott vitát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. február 14. 18:30
Hazudnak állandóan.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását