2024. április 28. - Valéria

Új költségvetés

Új költségvetési stratégiára tér át az idén a debreceni önkormányzat, ennek legfontosabb eleme, hogy a város nem vesz fel több hitelt és nem von be külső forrást feladatainak ellátására - közölte Kósa Lajos (Fidesz) polgármester csütörtökön sajtótájékozta
2009. február 12. csütörtök 14:15 - Hírextra
Kósa Lajos bejelentésének értelmében elkezdik az adósságállomány visszafizetését, miközben csökkentik a város gazdaságpolitikájához igazodó, magas hozzáadott értéket képviselő iparágak, cégek adóterhelését.

A polgármester fontos további célnak nevezte, hogy a beruházások, a fejlesztések továbbra is a költségvetési főösszeg - 48,8 milliárd forint - 10 százalékát meghaladó mértékben folytatódnak.
"Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a város vagyona ne csökkenjen, inkább gyarapodjon, miközben természetesen fenntartjuk a város működőképességét" - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva Kósa Lajos elmondta, hogy a 7.454-es közalkalmazotti létszámot nem akarják, de a feladatok miatt nem is tudják csökkenteni. Ugyanakkor a segély helyett munkát program keretében 2000-2500 embernek kívánnak munkalehetőséget biztosítani az idén Debrecenben.

Pajna Zoltán gazdasági alpolgármester közölte: az idén több mint 6 milliárd forint fejlesztést valósít meg a város, ez a bevételi-kiadási főösszeg 12,44 százaléka. Adósságait a tervek szerint több mint 3,8 milliárddal csökkenti Debrecen. A város adósságállománya jelenleg 15,7 milliárd forint - fűzte hozzá.

A tervezett idei legfontosabb beruházások között a belvárosi rehabilitációs programot, a 2-es villamos megépítését, illetve a pályázatoktól függően a természettudományos élménypark és a multimodális közlekedési logisztikai központ beruházását, továbbá a fürdőfejlesztést említette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását