2024. május 5. - Györgyi

Veszélyben az északi IC-k?

Információk szerint megszűnnek az úgynevezett kör-IC-k, így az InterCity vonatok csak a főváros és Miskolc között közlekednének, nem lenne közvetlen folytatásuk Szerencsen át Sátoraljaújhelyig - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
2008. július 9. szerda 09:25 - Hírextra
Májer János, Tokaj polgármestere, a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulás elnöke úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt napokban olyan információk jutottak tudomásomra, amelyek ha valósak, akkor azok aláássák a kistérségi közlekedési egyeztető fórumok intézményét, kárt okozva a magyar és a nemzetközi utazóközönségnek, nem beszélve a zempléni vonzáskörzetben élő állampolgároknak.

A korábban kistérségi szinten megtartott menetrend-egyeztetéseken a MÁV-START Zrt.-t képviselő tisztviselők kijelentették, hogy az elkövetkező időszakban a cég fenn kívánja tartani a kör-IC-ket változatlan formában és menetsűrűséggel, azóta azonban a közlekedési társaságnál információk szerint elrendelték, készüljön előterjesztés ezek megszüntetésére, mert ezen járatok okozzák a MÁV hálózatán a késéseket.

A tokaji polgármester ezért levélben fordul a vasúttársaság vezetéséhez, amelyben kéri, hogy a zempléni térségben élő százezer ember nevében, járjanak el a kétóránként közlekedő kör-IC-k megőrzése érdekében - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását