2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb Grammy a Filharmonikusoknak

Újra Grammy-díjnak örülhetett Németország: megismételte korábbi győzelmét a Berlini Filharmonikusok és a Berlini Rádió kórusa.
2009. február 9. hétfő 20:20 - Hírextra
A Sir Simon Rattle dirigálta filharmonikusok és a Simon Halsey vezette kórus közösen részesült a zenei világ egyik legrangosabb kitüntetésében a közép-európai idő szerint hétfő hajnalban kezdődött Los Angeles-i díjátadón.

A zsoltárszimfónia (Symphony of Psalms) című kórusdarabbal versenyben lévő berliniek olyan vetélytársakat győztek le, mint a Varsói Filharmonikusok vagy a Londoni Szimfonikus Zenekar és kórusa.

A berlini együttes Brahms Egy német rekviem című művének CD-kiadásáért tavaly már nyert egy Grammy-díjat klasszikus zene kategóriában.Az idei díjátadón két elismeréssel - a legjobb komolyzenei album és a legjobb operafelvétel díjával - jutalmazták Weill Mahagonny város felemelkedése és bukása című operájának felvételét, amelyen Mel Ulrich és Robert Wörle énekel.

Újabb Grammy-díjnak örülhetett a Németországban született, de az Egyesült Államokban élő Hans Zimmer, aki James Newton Howarddal együtt vehette át a kitüntetést A sötét lovag című film zenéjéért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását