2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milliárdos támogatás

Balatonfüred három év alatt összesen 2,6 milliárd forint uniós támogatást nyert - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke sajtótájékoztatón hétfőn a balatoni városban.
2009. február 9. hétfő 20:26 - Hírextra
Az elnök hétfőn is egy nyertes füredi pályázatról adott hírt; a regionális operatív program keretében Balatonfüred 607 millió forintot nyert a régi városközpont rehabilitációjára. A projekt teljes összege 844 millió forintot tesz ki, s a 607 millió fölötti fejlesztési összeget az önkormányzat teszi hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy a közel hárommilliárdos, vissza nem térítendő uniós fejlesztési támogatásokból valósítja meg Füred a Balaton ékköve városfejlesztési programját, a reformkori városrész rekonstrukcióját, strandok felújítását.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy pályázatban nem támogatható munkálatokra - mélygarázs építése, a zeneiskola belső felújítására - további 420 millió forintot biztosít a város.

Az idén és jövőre a most nyert támogatási pénzből, s a saját erőből négy épület újulhat meg a régi városközpontban; megszépül a műemléki Pálóczi kastély (a Ferencsik János Zeneiskolának ad otthont), az úgynevezett Piros iskola, amely helyi védettségű műemlék, korszerűsítik a vásárcsarnokot, s elvégzik a polgármesteri hivatal rekonstrukcióját is.

A polgármester ismertetése szerint a támogatási összegből jut még két park rehabilitációjára és egy körforgalmi csomópont kialakítására is.

Bóka István utalt arra, hogy lényegében három városközpont felújítása zajlik egyszerre, ugyanis a reformkori városrész - Balaton ékköve program - mellett áprilisban megkezdik az arácsi városrész centrumának a felújítását is, illetve a most nyert támogatásból rövidesen elkezdődik a régi városmag rehabilitációja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását