2024. május 2. - Zsigmond

Nyomozás biblia ügyben

A hét bibliai főbűn a Paradicsomból való kiűzetés óta keseríti meg az emberiség életét, ezeket mutatják be, és ezek után nyomoznak egy kísérleti előadás keretében a szegedi Móra Ferenc Múzeumban szerdán este - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2009. február 3. kedd 21:38 - Hírextra
A közreműködők, azaz Pataki Ferenc színművész, Kiss Ági bábszínész és a Kelemen Színitanoda növendékei egy közös kalandot kínálnak a látogatóknak. A kísérleti jellegű előadásban a résztvevők nyomozást indítanak a hét főbűn után: mindegyiket egy-egy bibliai szereplő, bibliai jelenet segítségével mutatják be. Így megelevenedik a kevélység, a fösvénység, a bujaság, a harag, a torkosság, az irigység és a restség is.

A múzeum bibliai műkincseket bemutató kiállításához kapcsolódó előadás célja a közönség elgondolkodtatása: a dramatizált bibliai jelenetek a szervezők szándékai szerint nemcsak a hét főbűnre, hanem a nap mint nap elkövetett kisebb vétségekre is felhívják az emberek figyelmét.

Az " és látta Isten, hogy jó" című tárlat öt évszázad bibliai témájú műkincseinek gyűjteményét vonultatja fel a Tisza-parti városban. A kiállítás a 14-18. században élt mesterek vallási témájú műveinek segítségével mutatja be, miként látták a régi korok emberei a Biblia egyes eseményeit.

A tavaly szeptemberben nyílt, február 22-ig látható tárlathoz számos kísérőrendezvényt szerveztek: láthatott már idegen nyelvű Bibliákból álló gyűjteményt a közönség, rendeztek "angyaltalálkozót", tejjel-mézzel folyó Kánaánt és bűnbakot is kerestek egy kecskebak segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását