2024. május 7. - Gizella

Újabb ház lett életveszélyes

Kidőlt a lábazata, ezért életveszélyesé vált egy idős asszony vályogháza a Zala megyei Egeraracsán; két hete ugyanitt egy hatgyermekes család háza hasonló okból vált lakhatatlanná.
2009. február 3. kedd 21:30 - Hírextra
Hegedűs Lóránt, a település jegyzője kedden az MTI-nek azt mondta: az egyszobás ház hátsó fala méteres magasságban felázott, ez okozhatta, hogy hétfőre teljes szélességében kidőlt a lábazati rész. Akkor még úgy gondolták, hogy aládúcolással megmenthető lenne az épület, de mostanra a ház egyik sarka is elindult a helyéről, megmozdultak a gerendák és megroggyant a gerinc.

A már életveszélyessé vált ház tulajdonosa, egy 85 éves asszony nem tud máshová költözni, az önkormányzat ideiglenesen legfeljebb a művelődési házban tud egy-két éjszakára helyet biztosítani neki, hosszabb tartózkodásra az épület nem alkalmas. A településnek mindössze egy kiadható lakása lenne, de ebben egy sokgyermekes család lakik.

Egeraracsán két hét alatt ez a második vályogház, amelyet életveszélyessé nyilvánítottak. Január végén egy hatgyermekes család otthona vált lakhatatlanná, miután az épület hátsó fala teljesen kidőlt az átázott vályog miatt.

A település jegyzője elmondta: érkeztek segítő felajánlások és számlát is nyitottak, az önkormányzat pedig albérleti hozzájárulást is fizetne. A házaspár a gyerekekkel ideiglenesen a szomszédos településen élő szülőkhöz költözött, de az idős asszonynak Egeraracsán nem tudnak még átmenetileg sem otthont biztosítani, ráadásul tucatnyi ház lehet még hasonlóan rossz állapotban a községben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását