2024. május 6. - Ivett, Frida

Nagyon sikeres lesz a filmszemle

A 40. Magyar Filmszemle vetítéseire szombat estig mintegy 40 ezer jegyet váltottak, így az idei eseménysorozat már biztosan nézettebb lesz, min a tavalyi, amikor összesen csaknem 37 ezer belépőt adtak el - közölte Kozma Ilona, a szemle programigazgatója v
2009. február 2. hétfő 06:37 - Hírextra
Beszámolt arról, hogy szombaton mintegy 9 ezren tekintették meg a vetítéseket, vasárnapra pedig 10 ezer nézővel számolnak. A nagyjátékfilmek vetítései iránt hatalmas az érdeklődés, teltházasak az előadások, így több alkotásnak pótvetítéseket is tartanak.

Kozma Ilona közlése szerint a kisjátékfilmek is sokakat vonzanak, és a szemle első két napján, amikor a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesztő filmeket vetítették, több mint hatezer jegyet adtak el, ami jónak mondható. A programigazgató megjegyezte: míg az előző években egy-két olyan dokumentumfilm akadt, amelyre néhány százan voltak kíváncsiak a szemlén, addig az idén több olyan alkotás is volt, amelyekre 350-400 vagy még ennél is több néző váltott jegyet.

Idén újdonság, hogy online is lehet jegyet vásárolni a filmekre, így - az első napot leszámítva - megszűnt a kasszáknál a hosszas sorállás - tette hozzá a programigazgató.

Összességében Kozma Ilona arra számít, hogy az idei jegyeladási adatok megközelíthetik vagy akár meg is haladhatják a 2007-es szintet, akkor csaknem 47 ezer jegyet értékesítettek a filmszemle idején. Végleges adatok szerdán várhatók.

A kedden záruló 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjában mintegy száz alkotást vetítenek és az információs programban ugyancsak ennyi film szerepel. Az esemény január 27-én a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesztő filmekkel kezdődött, majd csütörtökön a nagy- és kisjátékfilmek vetítései is elkezdődtek. Az idei szemlén több évnyi szünet után újra indítottak versenyt a televíziós filmeknek.

A versenyfilmek vetítéseinek a Budapest Kongresszusi Központ és a Palace MOM Park mozi ad otthont, mellettük az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban is láthatók filmek Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását