2024. május 3. - Tímea, Irma

Kertész Imre-est Zágrábban

Tavasszal Kertész Imre Nobel-díjas magyar íróval terveznek irodalmi estet Zágrábban, különösen azért is, mert az írónak szinte a teljes életműve olvasható már horvátul.
2008. február 8. péntek 16:54 - Hírextra
Milan Bandic Zágráb polgármestere örömmel vállalta az est feletti fővédnökséget, amelyre Györkös Péter horvátországi magyar nagykövet kérte föl.

Jósvai Lídia, kulturális szakdiplomata elmondta az MTI-nek: a Milan Bandic polgármesternél folytatott tárgyaláson megállapodtak abban is, hogy 2009 őszén Magyar Kulturális Hetet rendeznek Horvátországban, Györkös Péter pedig indítványozta, hogy rendezzenek kölcsönösen kulturális programokat, Budapestre és Zágrábra téve a hangsúlyt.

2010-ben, amikor Pécs Európa kulturális fővárosa lesz, Horvátország kiemelt partneri státust kap, erről Jósvai Lídia hamarosan tárgyalásokat kezd Pécsett, ahol koordinációs feladatai is vannak.
Xenia Detoni műfordító, aki Kertész Imre könyveit ülteti át horvát nyelvre, elmondta az MTI-nek, hogy a zágrábi Fraktura Kiadónál jelent meg a legtöbb Kertész-mű, s egy hónap múlva kerül az üzletekbe a Gályanapló című munka. A száműzött nyelv című kötetet a Durieux Kiadó gondozta, a K. dosszié fordításáról pedig már folynak a tárgyalások - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását