2021. április 14. - Tibor

Hegyvidéki zenés péntek délutánok

Népzenei koncertekkel, táncbemutatókkal és táncházzal várják az érdeklődőket a Hegyvidéki zenés péntek délutánok programjain a most induló őszi szezonban.
2008. szeptember 4. csütörtök 08:13 - Hírextra
A szabadtéri táncos rendezvényeket a XII. kerületi polgármesteri hivatal melletti téren tartják. Pénteken, az első délutánon a moldvai csángó zenét játszó Fakutya zenekar fellépésével kezdődnek a programok, majd egy hét múlva a magyar népzenét játszó Tündök muzsikál - mondta el Orvos Gabriella, a szervező Virányosi Közösségi Ház munkatársa az MTI-nek.


Beszámolt arról, hogy szeptember 19-én a szintén moldvai csángó zenét játszó Zurgó együttes húzza a talpalávalót, majd szeptember 26-án a Csürrentő együttes zárja a fellépők sorát.

A zenés szabadtéri délutánokon a gyermekek kézműves foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a népi művészet technikáival, kéthetente pedig a marcipángyurmázás fortélyaival.

Orvos Gabriella az MTI-nek elmondta, hogy a programsorozatot 2000 óta szervezik meg. A tíz alkalomból álló zenés délutánok célközönségét elsősorban a kisgyermekes családok és az idősebb korosztály tagjai alkotják.

Hozzátette: az előző években megrendezett programokon az időjárástól függően százak hallgatták a fellépőket és ropták a táncokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását