2024. április 20. - Tivadar

Összefogtak a multicégek

Kárpátalja történelmi és kulturális emlékeinek megőrzése érdekében fogott össze az ukrajnai megyében működő négy multinacionális vállalat.
2008. március 31. hétfő 08:42 - Hírextra

A Skoda és Volkswagen gépkocsikat összeszerelő Eurocar Zrt, a bútorokat és faipari termékeket előállító IKEA-leányvállalat ENO-Mebli Ltd, a Fischer Sílécgyár és az Interfil Kft. vegyipari vállalat közös összefogással jótékonysági alapítványt hozott létre Ungváron (Uzshorod). A cél elsősorban a vidéken található történelmi emlékhelyek és művelődési intézmények megőrzésének, felújításának a támogatása.

Az alapítvány létrehozói bejelentették, hogy mindenekelőtt az Európában is egyedülálló, az 1998-as és 2001-es nagy kárpátaljai árvizek által erősen megrongált alsószinevéri (Szinevir) - egykor a magyarországi turisták által is kedvelt – Erdészeti és Faúsztatási Múzeum helyreállítását szeretnék elősegíteni. Céljaik között szerepel továbbá az ungvári Boksay József Szépművészeti múzeum teljes felújítása, több régi fatemplom és vár restaurálása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását