2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elfogták a budai bankrablót

Elfogta a rendőrség azt a 44 éves férfit, aki még hétfőn kirabolt egy XI. kerületi, Bartók Béla úti bankot - jelentette be Nyerges Béla őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. január 30. péntek 11:52 - Hírextra
A Bartók Béla úti bankba hétfőn délelőtt ment be az elkövető, fegyverrel megfenyegette a biztonsági őrt és az alkalmazottakat, majd gyalogosan elmenekült a zsákmányolt "pár millió forinttal" - mondta az őrnagy. Hozzátette: a tanúkihallgatások, adatgyűjtések és állampolgári bejelentések vezettek el a 44 éves férfihoz, akit csütörtökön reggel fogtak el II. kerületi lakóhelyén.

A férfi lakását átkutatták, és egy hátizsákban a bankból elvitt készpénzzel megegyező mennyiségű és címletű pénzt találtak, így előkerült a bankból elvitt pénz mintegy 95 százaléka. A férfi nem tett érdemi vallomást a rendőrségen, s tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám több tanú is felismerte.
A lakásában további tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök, amelyek alapján kétséget kizáróan bizonyítható, hogy ő rabolta ki még tavaly október 22-én az egyik II. kerületi postát - tette hozzá az őrnagy. Mint mondta, a rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatásba helyezését és vizsgálja, lehetett-e köze több más, a fővárosban elkövetett fegyveres rabláshoz.

A férfiról Nyerges Béla őrnagy elmondta: voltaképpen vidéki lakos, de huzamosabb ideje a fővárosban él, foglalkozás nélküli, magát vállalkozónak nevezte, rendszeres jövedelme nincs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását