2024. április 19. - Emma

Tarolt a Push

A Push című, az 1980-as évek Harlemében játszódó dráma három díjat - köztük a legjobb filmnek járót - nyert el szombaton a Sundance filmfesztiválon a utah-i Park Cityben.
2009. január 25. vasárnap 16:50 - Hírextra
A Lee Daniels által rendezett Push - amelynek alcíme: Based on Novel by Sapphire - ezenkívül a fesztivál közönségdíját is magáénak tudhatja, a főszereplő fiatal lány (Gabourey Sidibe) anyját alakító Mo'Nique-ot pedig a legjobb színésznőnek járó elismeréssel jutalmazta a függetlenfilmes-verseny öttagú zsűrije. A filmben szerepel még Mariah Carey és Lenny Kravitz is.

Az amerikai gyártású dokumentumfilmek közül legjobban a Josh Harris úttörő internetes üzletember életének 10 évét bemutató We Live in Public és a japán delfinbefogókról szóló The Cove nyerte el legjobban az ítészek tetszését.

A legjobb rendezés díját Cary Joji Fukunaga vehette át Sin Nombre című filmjéért. A mexikói emigránsokról és a határmenti embercsempészetről szóló film operatőre, Adriano Goldman pedig a legjobb fényképezésért nyerte el a fesztivál elismerését. A legjobb forgatókönyv díját Nicholas Janovec és Charlyne Yi Paper Heart című szerelmi története érdemelte ki.

Két díjat (közönségdíj és a legjobb rendezés: Havana Marking) mondhat magáénak az Afghan Star című dokumentumfilm, amely az American Idol tehetségkutató show afganisztáni változatát követi nyomon.

A Robert Redford színész-rendező által alapított Sundance fesztivál - és annak hátterét biztosító Sundance Intézet - célja a nagy filmstúdióktól függetlenül, általában alacsony költségvetésből készülő filmalkotások publicitásának elősegítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását