2024. május 3. - Tímea, Irma

A Képzett társítások-sorozat évadzárója

A Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című sorozat szezonzáró estjét pénteken tartják a teátrumban, ahol két házaspár, Szabó T. Anna költő és Dragomán György író, valamint Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós festőművész lesz Alföldi Róbert vendége.
2008. május 28. szerda 11:24 - Hírextra
Eszéki Erzsébet szerkesztő az MTI-nek kifejtette: a sorozatnak már a második évadja zárul pénteken, ezért erre az alkalomra olyan művészeket hívtak meg, akikkel a két év alatt történt valamilyen fontos esemény.

A közönség ismét találkozhat a 2007 áprilisában már sikert aratott Szabó T. Annával és Dragomán Györggyel, akinek A fehér király című regénye nemzetközi sikereket aratott; a könyv mintegy húsz országban látott napvilágot az utóbbi hónapokban. A kötet olvasható már Nagy-Britanniában, Németországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Hollandiában, Norvégiában, az Egyesült Államokban. Várható a kiadás például Brazíliában és Portugáliában, s készül a finn, spanyol, katalán, görög, török és héber fordítás - részletezte a szerkesztő.

Szabó T. Annától különleges könyv jelent meg az idén: a Költőpárok - Dichterpaare című sorozat harmadik kiadványa, amely Helwig Brunner és Szabó T. Anna német és magyar nyelvű, CD-vel kiegészített kötete.

Vojnich Erzsébet festőművész 2007 szeptemberében kapta meg az AEGON művészeti társdíjat a tavalyi művészeti díjjal elismert költő, Rakovszky Zsuzsa javaslatára. Szüts Miklós legújabb képeiből pedig a Bartók 32 Galéria rendezett tárlatot. A házaspárnak szeptemberben közös kiállítása lesz a szegedi Reök-palotában, erre az alkalomra album is készül munkáikról.

A pénteki évadzáró esten a beszélgetések közben Barcza Horváth József nagybőgős zenél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását