2024. május 19. - Ivó, Milán

Pofátlan a Pénzügyminisztérium?

Bár Magyarország a gazdasági válság közepén van, az embereknek újabb és újabb megszorításokat kell elszenvedniük, a Pénzügyminisztériumban mégis van lehetőség arra, hogy Veres János miniszternek 14 milliós, államtitkárának pedig 8 milliós autót vásároljon
2009. január 24. szombat 15:43 - Hírextra
A Fidesz úgy gondolja, "a brutális megszorítások idején, a gazdasági válság kellős közepette luxuskiadásokkal foglalkozni, és emellett különböző megszorító intézkedésekről szónokolni, több mint pofátlanság" - jelentette ki a politikus a Pénzügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.
Koszorús László arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly októberben megértést és türelmet kért a magyar emberektől a válság kezelésének idejére, hiszen a kormány - az ellenzéki politikus szavai szerint - brutális megszorító intézkedésekkel, mint például a 13. havi nyugdíj "megnyirbálásával" sújtotta az országot. Ekkor ígérte a kormányfő a válságkezelés idejére, hogy a kormány beszünteti a luxuskiadásokat - jegyezte meg Koszorús László.

A politikus megjegyezte, a megszorítások ellenére a válság elmélyülni látszik.

Felmerül a kérdés - mondta Koszorús - vajon Gyurcsány Ferenc tud-e arról, hogy minisztere és államtitkára megszegte az embereknek tett ígéretét, illetve lesz-e ennek a vásárlásnak valamilyen következménye. Kérdés az is, hogyan magyarázza Gyurcsány Ferenc és kormánya, hogy miközben újabb és újabb megszorító intézkedéseket hoznak, addig saját ígéretüket megszegve luxuskiadásokat engednek meg maguknak - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a fideszes politikus elmondta, ez az autóvásárlás egyrészt a Fidesz által az Országgyűlésnek benyújtott írásbeli kérdésekre kapott kormányzati válaszokból derült ki, másrészt sajtóhírek is szóltak erről.

A szombati Magyar Nemzet írt arról, hogy tavaly decemberben 14,2 millió forintért vásároltak egy háromezer köbcentiméteres Audi A6-ost Veres János pénzügyminiszternek, Kovács Álmos szakállamtitkár pedig egy nyolcmillió forintos Volkswagen Passatot kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2009. január 28. 20:26
javítom: szósz@ri
Pelikán József
2009. január 28. 20:26
harapovát a kerekek alá! lökje már oda valaki, könyörgöm.
itt veresről szólt a cikk és nem a paranoiás viki-fóbóbiádról, te szózs@ri vén bolond! :-)
sharapova2008
2009. január 27. 17:53
Valóban az ,és Orbán Viktor hány autót használt és az mennyibe került...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását