2024. május 18. - Erik, Alexandra

A szocialisták kétségbeesetten hazudoznak

A KDNP szerint a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak, mert sok szégyellnivalójuk van a nyugdíjasok előtt.
2010. január 14. csütörtök 21:03 - HírExtra
Soltész Miklós, a párt országgyűlési képviselője azzal kapcsolatban juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön arról beszélt: hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, nem vezeti be az úgynevezett svéd nyugdíjmodellt, hiszen egy, az Országgyűlésnek 2007-ben benyújtott KDNP-s, a legnagyobb ellenzéki frakció által is támogatott törvényjavaslat pontosan annak bevezetését tartalmazta.

Minderre Soltész Miklós úgy reagált: a KDNP törvényjavaslata javított volna a nyugdíjasok helyzetén, hiszen azoknak is biztosította volna a nyugdíjat, akik után nem fizettek járulékot. Hozzátette: ezek az idős emberek most az MSZP miatt nem kapnak nyugdíjat.
"És most azzal büszkélkedik Mesterházy, hogy ő és pártja leszavazta ezt az indítványt a parlamentben?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: Mesterházy Attila vehette volna a fáradságot, és legalább végigolvashatta volna a KDNP törvényjavaslatát, akkor nem beszélne "csacsiságokat".
Így azonban az a helyzet - folytatta a kereszténydemokrata politikus -, hogy a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak, hiszen sok szégyellnivalójuk van a nyugdíjasok előtt. Elvették a 13. havi nyugdíjat, jóval magasabb a nyugdíjas infláció az általános inflációnál, újabb és újabb áremelésekkel, a fűtéstámogatás elvételével sújtották az idős embereket, és most el akarják lopni a nyugdíjakat a magánnyugdíjpénztárak tervezett privatizációjával - sorolta.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Figyelő január 7-én megjelent számában beszélt arról, hogy a virtuális tőkésítési nyugdíjmodell alapján a befizetett nyugdíjjárulékot egyéni számlákon vezetnék. Amikor eljön a nyugdíjba vonulás ideje, a járadékot (a nyugdíj összegét) az addig befizetett összeg alapján állapítanák meg.

Múlt szombaton Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője azt közölte: a Fidesz garanciát vállal arra, hogy hatalomra kerülése esetén megvédi a nyugdíjasokat és megőrzi a nyugdíjak reálértékét.

Arra a kérdésre, valóban tervezi-e a Fidesz, hogy kormányra kerülése esetén bevezeti a svéd modellt, úgy válaszolt: semmilyen modellben nem gondolkodnak, az a lényeg, hogy betartják a nyugdíjasokkal szemben tett két legfontosabb vállalásukat.

Az Országgyűlés honlapján olvasható a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló, 2007. október 3-án benyújtott törvényjavaslat. A KDNP-s képviselők által jegyzett előterjesztés indoklása azt tartalmazza, hogy a nyugdíjbiztosítási ellátásokat alapvetően a biztosított nyugdíjbiztosítási számlájának egyenlege, vagyis a biztosított által megfizetett nyugdíjbiztosítási járulék összege határozza meg. Ez alól egyetlen kivétel lett volna, az öregségi alapnyugdíj, amely a javaslatban részletesen meghatározott személyi kört alanyi jogon illetett volna meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását