2024. május 8. - Mihály

Obama álma

A bevallottan BlackBerry-függő Barack Obama a CNN jelentése szerint megkapja kedvenc mobiltelefonja kémbiztos változatát.
2009. január 22. csütörtök 20:45 - Hírextra
Az Egyesült Államok modern technikát remekül felhasználó, 44. elnökét már a választási kampány alatt is gyakran kapták lencsevégre, amint BlackBerry-típusú okostelefonján emailezik, sőt egy hírességekkel foglalkozó honlapon az előkelő második helyet szerezte meg a mániákus BlackBerry-használók között.

A Fehér Ház biztonságáért felelős titkosszolgálatnak úgy kellett "kiimádkozni a kezéből" a veszélyesnek ítélt eszközt - mint azt Obama a CNBC-nek mesélte.

Az ilyen okostelefonok például beépített GPS-szel rendelkeznek, s mivel a készüléket hackerek fel tudják törni, illetéktelenek pár lépés biztonsággal megállapíthatják az elnök hollétét.

Most mégis úgy tűnik, Obama visszakaphatja praktikus kedvencét: a hírtelevízió honlapjának csütörtöki cikke szerint az Atlantic magazin bloggere, Marc Ambinder számolt be róla, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) engedélyezett az új elnök számára egy 3350 dolláros (740 ezer forint), kicsit felturbózott BlackBerryt.

A kivételes készülék alkalmas rá, hogy a szigorúan titkos beszélgetéseket lehallgathatatlanná tegye, és hogy bizalmas besorolású dokumentumokat kezeljen.

Ezzel azonban Obama a titkosszolgálat új technológiával kapcsolatos türelmét ki is merítette: Ambinder értesülése szerint a fehérházi esemesezés továbbra is kategorikusan tilos - írta a CNN.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását