2024. május 24. - Eszter, Eliza

Adomány legó rászoruló gyerekeknek

Ezerkétszáz kilogrammnyi legókockát adományoz a rászoruló nyíregyházi gyerekeknek a dán érdekeltségű cég, amely pénteken avatja fel új gyárát a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, majd szombaton és vasárnap családi hétvégét rendez bemutatkozásként a
2009. január 22. csütörtök 18:20 - Hírextra
A legkisebbek, az óvodások 780 kilogramm, míg a nagyobbak, az általános iskolások 420 kilogramm játékkockát kapnak a hatalmas ajándékcsomagban.

A LEGO családi hétvége szombaton 10 órakor kezdődik az egyik nyíregyházi Szegfű utcai bevásárlóközpontban és a mellette lévő téren, s akkor adják át az adományt is a cég képviselői a gyerekeknek.

A kétnapos programban kiállítás, ügyességi versenyek, játszó- és meseház, kézműves foglalkozások, lufibohócok, filmvetítések, illetve könnyűzenei koncertek is várják a kicsiket és nagyokat. Minden korosztálynak rendeznek vetélkedőket, a gyerekek például három kategóriában mérhetik össze rajzkészségüket. Szombat délután Szandi, vasárnap pedig Eszményi Viktória és Heilig Gábor ad koncertet a résztvevőknek.

A legnagyobb európai játékkészítő cég új nyíregyházi gyárában egyébként 1200-an dolgoznak majd, s az üzem a LEGO harmadik nagy termelőhelye lesz a kontinensen, a dániai Billund és a csehországi Klandno mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását