2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyűltek a zsidók

A MAZSIHISZ közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el azt a határozatot, amely részvétét fejezte ki a meggyilkolt Gavriel Holtzberg rabbi és felesége családjának, illetve a Chabad Lubavics közösségnek, amelynek tagjait gyilkolták meg a terroristák.
2008. december 8. hétfő 06:00 - Hírextra
A közgyűlésen részt vettek az ország neológ és ortodox zsinagógáinak küldöttei, és a rabbikar tagjai.

A közgyűlés megnyitása után Dr. Feldmájer Péter MAZSIHISZ elnök emlékezett meg a Mumbai véres terrortámadás ártatlan áldozatairól, hangsúlyozva, hogy a támadás, mint már annyiszor most is a zsidók ellen is irányult, akiknek semmi közük sincs az ottani konfliktushoz.

A közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el azt a határozatot, amely részvétét fejezte ki a meggyilkolt Gavriel Holtzberg rabbi és felesége családjának, illetve a Chabad Lubavics közösségnek, amelynek tagjait gyilkolták meg a terroristák.

A közgyűlésen Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató előterjesztette a 2009-es költségvetést, hangsúlyozva, hogy ha a gazdasági helyzet tovább romlik, úgy egy szigorúbb pótköltségvetés elfogadása is szükségessé válhat, amely komoly megszorításokat jelenthet. A költségvetést a közgyűlés szótöbbséggel elfogadta, majd engedélyezte több ingatlan eladását.

Példamutató az az elvi megállapodás, amelyet a MAZSIHISZ a New York-i Pápáról elszármazott zsidók közösségével kötött a Pápán lévő zsidó temetők közös fenntartásáról. Az okiratot nemrégiben Budapesten írták alá a Mazsihisz vezetői és a PÁPAI REBBE aki külön e célból utazott Magyarországra.

Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását