2024. április 27. - Zita

Pettkó levélben kérleli Gyurcsányt

Levélben kérte szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőt és Veres János pénzügyminisztert egy fővárosi, civil szervezetek tulajdonába adott épület helyzetének rendezésére Pettkó András (MDF) országgyűlési képviselő.
2009. január 21. szerda 12:42 - Hírextra
A politikus - aki szerdai sajtótájékoztatóján "panamának, anomáliának" nevezte az esetet - felelevenítette: 2000-ben fogadott el törvényt a parlament a társadalmi szervezetek ingyenes ingatlanhoz juttatásáról; ez a jogszabály tette lehetővé egyebek mellett, hogy hat tömörülés kapja meg a Dagály utca 11. alatti épület kétharmadát.

A fennmaradó egyharmadnyi, mintegy ezer négyzetméteres, rosszul kihasználható terület szétosztását más szervezetek között akkor "nem tartotta értelmesnek" a döntést meghozó parlamenti bizottság. A kérdésben illetékes parlamenti testület 2007-ben - egyhangú szavazással - úgy határozott, hogy a megmaradt területet a hat szervezet osztatlan közös tulajdonába adja - tette hozzá Pettkó András.

Mint mondta, ennek a döntésnek a végrehajtásáról mindeddig nem kaptak értesítést az érintettek. Ezzel sérült a jogbiztonság, ráadásul a tulajdonos szervezetek sem kezdhetik el például a leromlott állapotú épület felújítását, hiszen a viszonyok rendezetlensége miatt nincs az a bank, amely hitelezne nekik erre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását