2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány különgéppel repked

Gyurcsány Ferenc és a magyar delegáció különgéppel utazott Ománba és Katarba; a 24 millió forintos bérleti díjat a kormány és a miniszterelnökkel utazó üzletemberek közösen állják. Erről a kormányszóvivői iroda tájékoztatta az MTI-t szerdán.
2009. január 21. szerda 12:50 - Hírextra
A kormányszóvivői iroda emlékeztetett arra: a Gyurcsány-kormány a lehető legtakarékosabban bánik az adófizetők pénzével, minden hivatalos utazásnál a lehetőségekhez képest legolcsóbb megoldást választja. Az Öböl-menti országokba a különgépes utazás jelentette a legtakarékosabb megoldást, figyelembe véve a jegyárakat, valamint azt, hogy menetrendszerinti járattal két nappal tovább tartott volna az út, ami jelentősen növelte volna a szállásköltségeket - közölték.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy amikor a kormányfő külföldi útjain az ország politikai és gazdasági érdekeit képviseli, közfeladatot lát el: munkáját közvetlen munkatársai, valamint a szaktárcák adott területtel foglalkozó munkatársai segítik. A delegációban jelen vannak a Külügyminisztérium illetékes szakértői, a kormányfő közvetlen kollégái, tolmácsok és a biztonsági kíséret tagjai is.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a repülőgépet a Malévtől bérelte a Külügyminisztérium Protokoll főosztálya, a kormány összesen 16,1 millió forintot fordított a gép bérlésére. A kormányfőt 15 üzletember is kíséri elsősorban az energiaszektorból, de képviseltetik magukat informatikai, idegenforgalmi és biotechnológiai kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalatok is. Az üzletemberek természetesen saját maguk állják utazási költségeiket: ők összesen további 7,9 millió forintot fizetnek a repülőgép bérléséért - mondták a kormányszóvivői irodán az MTI-nek.

Gyurcsány Ferenc január 20. és 22. között tesz hivatalos látogatást Ománban és Katarban. A tárgyalások fő célja Magyarország egyoldalú energiafüggőségének enyhítése és a Perzsa(Arab)-öböl térségével folytatott gazdasági együttműködés erősítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását