2024. május 12. - Pongrác

Magyar filmek a Rotterdamban

Fliegauf Benedek és Kardos Sándor legújabb alkotásainak világpremierje gazdagítja a szerdán kezdődött rotterdami filmfesztivál programját, a hollandiai seregszemle zsűrijének munkájában pedig Mundruczó Kornél rendező vesz részt - tájékoztatta a Magyar Fil
2009. január 21. szerda 16:58 - Hírextra
Az innovatív alkotásokra szakosodott rotterdami nemzetközi filmfesztiválon több mint száz új mozgóképet láthat először a nagyközönség. Ezek között van két szokatlan kísérleti film: Fliegauf Benedek 59 perces, Csillogás című rendezése és Kardos Sándor Kafka-adaptációja, a 42 perces Átváltozás - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Beszámolója szerint Kardos Sándor filmjének legfőbb különlegessége, hogy "panocast kamerával vették fel, melynek látószöge közel 360 fok".

A 38. alkalommal megrendezett, február 1-ig tartó rotterdami filmfesztivál bemutatja Nemes Gyula Karlovy Varyban fődíjjal jutalmazott, a Kopaszi-gáton forgatott, Letűnt világ című munkáját is.
A filmunió munkatársa azt is közölte, hogy Mundruczó Kornél a seregszemle díjairól döntő zsűribe kapott meghívást és a fesztiválon műsorra tűzik Delta című filmjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását