2024. április 27. - Zita

Várják a díjra érdemesek neveit

Február 15-ig várják a jelöléseket a magyar-szlovák külügyminiszteri díjra - tájékoztatta csütörtökön Szelestey Lajos külügyi szóvivő az MTI-t.
2009. január 22. csütörtök 11:45 - Hírextra
A magyar és szlovák külügyminisztériuma ezúton hívja fel a két ország polgárait, intézményeit és társadalmi szerveződéseit, hogy a díjra történő jelöléseiket február 15-ig juttassák el párhuzamosan a magyar és a szlovák külügyminisztériumába vagy a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségére, illetve a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövetségére - olvasható a közleményben.

A beérkezett jelölések közül a külügyminiszterek konszenzusos alapon választanak ki egy magyar és egy szlovák díjazottat. A díj átadására a magyar-szlovák alapszerződés aláírásának évfordulóján, 2009 márciusában kerül sor.

Göncz Kinga magyar és Ján Kubis szlovák külügyminiszter 2008. december 15-én írta alá a Jó szomszédság és megértés díjának alapításáról szóló egyezményt. A két külügyminiszter által alapított közös díjat azok a magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik hozzájárultak a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez és erősítéséhez. Az elismerés kétezer eurónyi pénzjutalommal is jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását