2024. április 28. - Valéria

Jazzfesztivál a Vármegyeházán

Az idén is megrendezik július végén az immár hagyományossá vált Belvárosi Sambosi Jazzfesztivált a Pesti Vármegyeháza díszudvarán. A 11. alkalommal megrendezendő koncertsorozatra sikerült megnyerni a műfaj több neves képviselőjét is - közölték a szervezők
2008. július 27. vasárnap 18:38 - Hírextra
A július 29-i Jazztriók című koncert első részében Dés András képviseli az ütősöket, Szandai Mátyás bőgőzik és Oláh Szabolcs gitározik. A zongoránál Szabó Dánielt hallhatják a Pesti Vármegyeháza udvarára ellátogatók.

Másnap, július 30-án tartják Felly K Szeretni bolondulásig című új albumának bemutatóját. A koncerten a lemezen is játszó Oláh Tzumó Árpád zongorázik. Tűzkő Csaba (szaxofon) Jónás Ákos (bőgő) és Borlai Gergő ()dob) alkotják a kísérő zenekart. A Szeretni bolondulásig című album a közelmúltban jelent meg. Felly K, azaz a New Yorkban élő Kovács Felicia Flóra - aki elsősorban pr-ral és reklámmal foglalkozó üzletasszony - régi magyar és francia slágereket dolgozott fel a maga sajátos stílusában. Balladák, szvingek, szenvedélyes boleróritmusok mesélnek a szerelemről - magyarul, ám a hangszerelés az amerikai dzsessz világát idézi.

Július 31-én, csütörtökön Roby Lakatos és a New Alliance formáció lép színpadra. A koncert érdekessége, hogy egészen fiatal hegedűsök - a 14 éves Samuel Nebyu és a 12 éves Csíkos Vilmos - érkeznek majd Belgiumból az eseményre, hogy csatlakozzanak híres kollégáikhoz.

Tony Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla koncertjével zárul augusztus elsején a Belvárosi Sambosi Jazzfesztivál. Tony Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla estjén Pecek Lakatos András dobol, Pecek Lakatos Krisztián pedig bőgőzik. Vendégként fellép Koós-Hutás Áron, a Tomsits Rudolf dzsessztrombita tehetségkutató verseny győztese.

Az előadások este 8 órakor kezdődnek. Ha esik az eső, a díszteremben tartják meg a koncerteket - mondta az MTI munkatársának Bosnyák Ilona, a Belvárosi Sambosi Jazzfesztivál "lelke", kitalálója és szervezője.

Bosnyák Ilona több mint egy évtizede tevékenykedik annak érdekében, hogy a hazai kortárs dzsesszt népszerűsítse és legnevesebb előadóit rendszeresen felkérje koncertezni a Zeneakadémián vagy a Pesti Vármegyeházán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását