2024. június 9. - Félix

Félmázsa arany váltságdíjként

Ötven kiló aranyat vagy kétmillió dollárt követelt egy bűnszövetkezet az általa elrabolt ékszerkereskedő szabadon bocsátásáért a közép-ukrajnai Kirovográdban.
2009. január 21. szerda 20:39 - Hírextra
A négytagú bűnbanda színlelt közúti balesettel megállította a több ékszerüzletet fenntartó Ukrzoloto cég igazgatójának Mercedes gépkocsiját, és fegyverrel fenyegetve elrabolta a vállalkozót. Az ellenállással próbálkozó férfit megverték, majd a szemét bekötve egy Kirovograd központjában álló házba szállították, ahol a radiátorhoz bilincselték - írta szerdán online kiadásában a kijevi Szegodnya című napilap.

A cikk szerint az ékszerkereskedőt három napig tartották fogva, közben a családjától követelték a váltságdíjat. Végül az emberrablók eredeti követelésük felét elengedve 25 kilogramm arany vagy egymillió dollár átadásában állapodtak meg a hozzátartozókkal, akik közben értesítették a rendőrséget.

A túszszabadító akció során az emberrablóknak 25 kiló, arannyal futtatott ezüstöt adtak át. A banda tagjaira azt követően csaptak le a rendőrök, hogy a foglyukat elengedték.

Ukrajnában az utóbbi időben növekszik az emberrablásos bűnesetek száma. A múlt évben a rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegének munkatársai 20 túszszabadítási akciót hajtottak végre és 230 emberrablással vagy túszejtéssel kapcsolatos bűncselekményt tártak fel - közölte szerdai kijevi sajtókonferenciáján Volodimir Bedrikivszkij, az ukrán belügyminisztérium szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője. Elmondása szerint az emberrablások számának növekedése elsősorban azzal függ össze, hogy egyre kevesebb ilyen eset marad rejtve, mivel a kárvallottak hozzátartozói mind gyakrabban kérnek rendőri segítséget, nem próbálnak önállóan egyezkedni az emberrablókkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását