2024. május 21. - Konstantin

Az SZDSZ javaslatai

Az SZDSZ azt szeretné, ha a január 29-i rendkívüli parlamenti vitanapra - a hagyományoktól eltérően - írásos előterjesztés készülne, a szabad demokraták azt is szorgalmazzák, hogy az ülésen a képviselők szavazzanak a Költségvetési Tanács tagjairól - mondt
2009. január 21. szerda 19:10 - Hírextra
Az SZDSZ azt kéri: a január 29-i rendkívüli parlamenti vitanapon a képviselők szavazatukkal tegyék lehetővé, hogy megkezdhesse működését a Költségvetési Tanács - közölte Kóka János az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai rendkívüli ülése után.

A szabad demokraták frakcióvezetője azt mondta: a plafontörvény által létrehívott Költségvetési Tanács tagjainak megválasztásával a parlament ne várjon tovább, mert a független szervezet felállítására szükség van. Ezért még az e heti házbizottsági ülésen olyan javaslattal élnek - tette hozzá -, hogy a január 29-i rendkívüli ülésen a képviselők szavazzák meg a köztársasági elnök, a jegybankelnök és az Állami Számvevőszék elnöke által javasolt tagokat.

Kezdeményezik azt is - mondta -, hogy a parlamenti ülés ne hagyományos vitanap legyen, arra kérik a kormányt, írásos előterjesztésben körvonalazza intézkedéseit.

"Olyan papírt szeretnénk látni a parlament előtt, amely számokat és intézkedési javaslatokat tartalmaz" - jelentette ki Kóka János, aki szerint ha nem így történik, hiába ül össze az Országgyűlés, csak a "biodíszlet" lesz gazdagabb, valódi megoldásra nem juthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását