2024. május 19. - Ivó, Milán

A kormány vonja vissza rendeletét!

A KDNP felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a napi standolást kötelezővé tevő jogszabályt - jelentette be Móring József Attila, a párt képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. január 16. péntek 13:42 - Hírextra
Móring József Attila elmondta: a Vám és Pénzügyőrséget (VPOP) pedig arra szólítják fel, hogy amíg hatályban van a jogszabály, ne végezzenek ellenőrzéseket a vendéglátóipari egységekben, vagy legalább ne büntessék meg azokat.

A KDNP támogatja a szocialista Ujhelyi István módosító indítványát, amely a standolás, a napi készletforgalom rögzítésének megszüntetését javasolja, de annak sürgős tárgyalását kéri a parlamenttől - közölte az ellenzéki politikus.

Az adókkal és járulékokkal agyonnyomorított vállalkozókat a kormány február 1-jétől újabb intézkedéssel akarja terhelni - fogalmazott Móring József Attila. Azt mondta: az adócsomagba bújtatva hozta vissza a kabinet a 2004-ben egyszer már "a vendéglősök idegeit másfél hónapig szaggató" rendelkezést.

A Pénzügyminisztérium azzal indokolta a napi standolás, a készletforgalom rögzítésének kötelezettségét, hogy ezzel elejét vegye az adózást elkerülő, illegálisan előállított jövedéki termékek forgalmazásának - idézte a politikus.

A KDNP képviselője kiemelte: a vállalkozóknak ehhez nyomtatvány nem áll rendelkezésükre, mindenkinek magának kell azt előállítania, és azt hitelesíttetnie, szabálytalanság esetén viszont az egyéni vállalkozót 300, a társas vállalkozót 600 ezer forintra büntethetik.

Móring József Attila szerint a szabályozás felesleges és értelmetlen, mert az értékesítés ellenőrizhető a beszerzési és értékesítési bizonylatok alapján.

"Meddig sanyargatja a kormány a vállalkozókat, miért abból indul ki, hogy minden vállalkozó csaló?" - tette fel a kérdéseket az ellenzéki politikus.

Ha a kormány nem képes segíteni a vállalkozókat, akkor legalább azok sanyargatását fejezze be - közölte Móring József Attila, majd - ahogy mondta - csak a Kormorán együttest tudta csak idézni, mondván: "Elég, elég, elég, legyen már elég!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását