2024. május 19. - Ivó, Milán

Juscsenko nem jön

A budapesti ukrán nagykövetség szerint "az orosz földgáz Ukrajna felé szállításával kapcsolatban kialakult helyzet miatt" mondta le Viktor Juscsenko hétfői magyarországi látogatását. Ezt Dmitro Tkacs nagykövet közölte az MTI-vel hétfőn.
2009. január 12. hétfő 22:15 - Hírextra
"Ukrajna magyarországi nagykövetsége értetlenséggel fogadta azokat a magyar sajtóértesüléseket, miszerint Viktor Juscsenko ukrán elnöke indoklás nélkül mondta le a 2009. január 12-én Nyíregyházára tervezett találkozóját Sólyom László köztársasági elnökkel" - hangsúlyozta a nagykövet.

Az ukrán külügyminisztérium vasárnap hajnalban szóbeli jegyzékben tájékoztatta az ukrajnai magyar nagykövetséget, hogy az orosz földgáz Ukrajna felé szállításával kapcsolatban kialakult helyzet miatt az ukrán fél a tervezett látogatás elhalasztásáról döntött, amelynek időpontjáról a felek a későbbiekben egyeztetnek. Ezt követően vasárnap délelőtt a budapesti ukrán nagykövetség is tájékoztatta a magyar külügyminisztériumot - írta Dmitro Tkacs.

Viktor Juscsenko Sólyom László meghívására érkezett volna munkalátogatásra.
A magyar köztársasági elnöki hivatal vasárnap azonban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Viktor Juscsenko ukrán elnök lemondta a hétfőre, Nyíregyházára tervezett találkozóját Sólyom László köztársasági elnökkel. A közlemény szerint a diplomáciai úton érkezett értesítésben indoklás nem szerepelt.

A magyar államfő ezt megelőzően legutóbb tavaly július 7-én találkozott ukrán kollégájával. Az ukrajnai hivatalos állami látogatás során Sólyom László tárgyalt Arszenyij Jacenyuk parlamenti elnökkel és Julija Timosenko kormányfővel, s találkozott a kárpátaljai magyarság képviselőivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását