2024. április 26. - Ervin

Horváth Ágnest április 30-ával felmenti Gyurcsány

Horváth Ágnest április 30-ával menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc és az egészségügyi miniszter négyszemközti egyeztetést folytatott a kormányfő par
2008. március 31. hétfő 08:36 - Hírextra
A kormányszóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell, a cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak és növekedjen a biztonság. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a reformoknak nyugalommal és párbeszéddel kell párosulniuk.

Közölte, a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-ig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.

Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc vasárnap sem személyesen, sem telefonon nem tárgyalt Kóka Jánossal, és a kormánypártok koalíciós egyeztetést sem tartottak.



Daróczi Dávid a távirati irodának megerősítette: Kóka Jánossal szombaton beszélt a miniszterelnök, vasárnap nem egyeztettek és nem is találkoztak.

Elmondta azt is, az MSZP délelőtti frakcióülésén a miniszterelnök értékeli a helyzetet a képviselők előtt.

Az SZDSZ a bejelentést követően közleményt adott ki. A liberális párt ebben azt írta: Gyurcsány Ferenc döntése, mellyel egyoldalúan, koalíciós egyeztetés nélkül meneszti a kormányprogramot végrehajtó Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, az SZDSZ számára elfogadhatatlan.

Horváth Ágnes a megbeszélést követően úgy távozott a miniszterelnöki dolgozószobából, hogy a közeli folyosón felsorakozó újságírókkal ne kelljen találkoznia.

Az MTI információi szerint az SZDSZ vezető politikusaival a kormányfő már szerdán közölte a szándékát, de akkor arról nem beszéltek, hogy az egészségügyi miniszter távozását szombaton már be is jelenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását