2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tom Hanks hálás a magyaroknak

A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks, a John Adams című minisorozat egyik executive producere köszönetet mondott a magyar stábnak is a Los Angeles-i Golden Globe (Arany Glóbusz) díjátadó gálán. A négy elismeréssel jutalmazott kosztümös miniszéria Európában j
2009. január 12. hétfő 22:00 - Hírextra
Az Egyesült Államok második elnökének és egyben első alelnökének életét felelevenítő sorozat producerei a legjobb televíziós miniszéria vagy film díját, a címszerepet játszó Paul Giamatti a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést, a feleségét alakító Laura Linney a legjobb női főszereplő díját, a Benjamin Franklint életre keltő Tom Wilkinson a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Arany Glóbuszt vehette át.

"Az Egyesült Államokon kívül kizárólag Magyarországon forgatott a John Adams stábja" - mondta el az MTI-nek Adam Goodman, a Mid Atlantic Films vezetője. Annak, hogy a hollywoodi filmesek választása Magyarországra esett több oka is volt: "a kiváló helyszínek, a korszerű technikai háttér, a felkészült magyar stáb és a kedvező adózás egyaránt szerepet játszottak a döntésben" - tette hozzá a producer.

Adam Goodman felidézte, hogy a csaknem 150 fős magyar stáb 2007 nyarán hat és fél hétig dolgozott az HBO minisorozatán. A fóti Korda Stúdióban, valamint Keszthelyen, Sóskúton, Fertődön és Kecskeméten a sorozat Európában, azon belül elsősorban Franciaországban játszódó jeleneteit rögzítették.

A Mid Atlantic Films az utóbbi években több nagyszabású külföldi produkciót is Magyarországra csábított, többek között a Guillermo del Toro rendezte Hellboy 2 - Az aranyhadsereget is - emelte ki a producer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását