2024. május 3. - Tímea, Irma

Miért épp az iskolákon spórolják meg a gázt?

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) úgy véli, hogy az önkormányzatoknak nem az iskolák fűtésén kell spórolniuk; a szervezet álláspontja szerint a szülők előzetes megkérdezése nélkül nem lehet tanítási szünetet elrendelni az oktatási intézm
2009. január 9. péntek 15:12 - Hírextra
Etikátlan az önkormányzatok viselkedése, amikor a gázhiányra és a hidegre hivatkozva napokra bezárják az iskolákat, így költve kevesebbet a fűtésre. Ezért a magatartásért felelősségre kell őket vonni - írta az egyesület. "Azoknak az iskolafenntartóknak, akik azért szüneteltetik az oktatást, mert nem tudják, vagy költségkímélés céljából nem akarják biztosítani a fűtési feltételeket, felelősségre kell vonni" - szögezik le.

Az MSZOE szerint a nappali mínusz 5-10 Celsius fokos hőmérséklet nem tekinthető rendkívüli időjárásnak, és ha most "megtehetik az önkormányzatok, hogy kiteszik a diákokat az utcára, akkor bármikor szüneteltethetik az oktatást valamilyen indokkal" - véli a szervezet.

"Álláspontunk szerint az iskolának minden szülőt egyenként kell meg kérdezni, hogy tudja-e vállalni szorgalmi időben hazaküldött gyermeke felügyeletét, étkeztetését és a fűtött lakást" - vélik, egyben emlékeztetnek arra, hogy a törvény értelmében rendkívüli szünetet a főjegyző, a jegyző és az intézményvezető rendelhet el, de csak akkor, ha rendkívüli időjárás, járvány, természeti csapás vagy más elháríthatatlan ok miatt a nevelési-oktatási intézmény működtetése nem biztosítható, vagy az intézkedés elmaradása jelentős veszéllyel, illetve helyrehozhatatlan kárral járna.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete kíváncsi arra is, hogyan pótolják az elmaradt órákat, hiszen a jogszabály szerint csak az iskolaszék és a diákönkormányzat kezdeményezésére lehet szombaton tanítást szervezni meghatározott szabály szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását