2024. május 8. - Mihály

Sztrájkoló pedagógusok Veszprém megyében

Veszprém megyében Pápán, Tapolcán és Várpalotán sztrájkolnak pedagógusok hétfőn; összesen mintegy 200-an nem vették fel a munkát - közölte Monostori Zsuzsanna, a Veszprém megyei önkormányzat oktatási irodájának főelőadója.
2007. december 17. hétfő 11:07 - Hírextra
A pápai Türr István Gimnáziumban és az Acsády Ignác Szakközépiskolában 8 és 10 óra között teljes a pedagógus-sztrájk, míg a várpalotai Faller István Szakközépiskolában (ahol 8-13 óra között tart a munkabeszüntetés) a pedagógusok 90 százaléka nem dolgozik - tájékoztatott a főelőadó. Hozzátette: Pápn, a Petőfi Sándor Gimnázium tantestületében csak hét tanár nem állt munkába hétfőn reggel. Tapolcán, a Széchenyi István Szakközépiskolában mindössze egy pedagógus sztrájkol.

Nógrád megyében 26 iskola vesz részt valamilyen formában a demonstrációban, az érintett pedagógusok többsége kék szalagot visel hétfőn - közölte az MTI-vel a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnöke, hozzátéve: az iskolák döntő részében tanítanak.

Deák Kálmánné adatai szerint mintegy 300 pedagógus viseli a szalagot, 200-an vesznek részt a kétórás, és 21-en a négyórás sztrájkban.

A rétsági kistérség intézményei nem csatlakoztak a felhíváshoz, Salgótarján három általános iskolájában nincs tanítás hétfőn, mert a kiadható öt napból erre csoportosítottak át egyet.
A PSZ Nógrád megyei elnökének tájékoztatása szerint Balassagyarmaton három általános iskolában négyórás munkabeszüntetést tart a pedagógusok egy része, illetve Pásztón az óvodában és a Gárdonyi általános iskolában kétórás sztrájkot tartanak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Mátészalkán a város három iskolájának oktatói csatlakoztak a PDSZ sztrájkfelhívásához - tájékoztatta az MTI-t Pesti László, az önkormányzat irodavezetője. A munkabeszüntetés 8-10 óra között tart, addig csak a gyerekek felügyeletét vállalták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását