2024. május 8. - Mihály

A koalíció április helyett szeptemberben bomlik fel?

Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlésére több delegált határozati javaslatot nyújt be, amelyben indítványozza: a liberálisok ne április 30-ával, hanem szeptember 1-jei hatállyal bontsák fel az MSZP-vel kötött koalíciós szerződést.
2008. április 25. péntek 16:08 - Hírextra

Az aláírók úgy látják, hogy a koalícióból történő kilépésről szóló frakció- és ügyvivői testületi döntés elsietett volt - közölte a határozati javaslatot aláírók egyike, Szentkuti Károly küldött, a liberális párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke pénteken az MTI-vel.

A kezdeményezést Szentkuti Károlyon kívül többek között Tolnai Jánosné Pest megyei, Belgyár László Hajdú-Bihar megyei és Mohos Péter Győr-Moson-Sopron megyei küldött látta el kézjegyével.

Szentkuti Károly kiemelte: szükségesnek tartják, hogy legyen idő átgondolni az SZDSZ további szerepvállalását a koalícióban. De idő kell ahhoz is, hogy a párt felkészüljön a konstruktív ellenzéki szerepre. Ehhez egyelőre hiányzik a kiforrott politikai stratégia - vélekednek az aláírók.

A Győr megyei elnök azt mondta, a június 7-i tisztújító küldöttgyűlésen az elnökjelöltek és az ügyvivő-jelöltek programjai alapján hozhatnak a politikai és stratégiai döntést, és adhatnak felhatalmazást az új vezetésnek egy új koalíció létrehozásához, vagy az ellenzéki szerep felvállalásához.

Amennyiben szeptember 1-ig nem sikerül új koalíciós szerződést kötni, az SZDSZ ellenzéki pártként folytatja munkáját a soron következő országgyűlési választásig - olvasható a határozati javaslatban.
Az SZDSZ vasárnap Budaörsön tartja rendkívüli küldöttgyűlését, amelyen a koalícióból való kilépés kérdése lesz napirenden. A liberális párt vezető testületei, az ügyvivői testület és az országos tanács egyaránt azt ajánlották az

SZDSZ küldöttgyűlésének, hogy a koalíció elhagyása mellett foglaljon állást.

Az SZDSZ eddig megtartott megyei választmányi ülésein - Győr-Moson-Sopron és Zala megye kivételével - a koalícióból való kilépés mellett voksolt a résztvevők többsége. Ugyanakkor több megyében is előfordult, hogy formális határozatot nem hoztak és a küldöttek lelkiismeretére bízták a döntést. A liberális párt fővárosi választmánya pénteken vitatja meg a kérdést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását